Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vraždil jsem v afektu, tvrdí žárlivec z Ostravy. Za obětí ale jel přes 60 km

Autor: ČTK ljš - 
1. prosince 2016
12:45

Podle policie vše dopředu plánoval, on ale tvrdí, že jednal v afektu. To se ale bude dvaatřicetiletému Milanovi H. z Ostravy těžko prokazovat. S nožem totiž cestoval přes 60 kilometrů do Valšského Meziříčí, kde svou oběť ubodal poté, co ještě dlouho čekal na příležitost.

Soudkyně ve čtvrtek poslala podle očekávání Milana H. do vazby, protože by mohl ovlivňovat svědky nebo utéct. Televizi Prima u soudu vrah poskytl exkluzivní rozhovor. „Jednal jsem v afektu,“ tvrdil.

S tím ale rozhodně nesouhlasí policie, která je přesvědčená, že se útočník na vraždu připravoval. „Když přijel v pondělí odpoledne autobusem z Ostravy do Valašského Meziříčí a přišel k bytu osmatřicetiletého muže, tak vyčkával na vhodný okamžik, aby se dovnitř dostal. Využil příležitosti, kdy za mužem přišla do bytu návštěva, a nečekaně vtrhl dovnitř, kde na muže zaútočil nožem, který si přivezl z Ostravy, a několika bodnořeznými ranami ho usmrtil,“ uvedla  krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Při útěku z místa činu do Ostravy se podle ní muž postupně zbavoval vražedné zbraně, mobilního telefonu i oblečení. „Z důvodu dohledávání těchto věcí důležitých pro trestní řízení trvalo širší ohledání místa činu téměř třicet hodin. Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že motivem vraždy byly dlouhodobé osobní rozepře a problémy mezi muži,“ uvedla Javorková.

Vrah a jeho oběť byli totiž sokové v lásce. Podle serveru iDnes.cz měla současná partnerka útočníka dítě s obětí. To dala po jejich rozchodu do kojeneckého ústavu, zavražděný se ho ale ujal. Nyní se zřejmě chtěla k bývalému partnerovi vrátit a opustit toho současného. Ten hrozící rozchod vyřešil vraždou.

Policie kromě vraždy muže stíhá i pro porušování domovní svobody. „Pokud bude uznán vinným, u soudu mu hrozí 15 až 20 let nebo i vyšší výjimečný trest,“ dodala policejní mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání