Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

U Merkelové v koalici to vře. Kancléřka dál odmítá strop pro uprchlíky

Autor: bud, ČTK - 
30. listopadu 2016
22:00

Německá kancléřka Angela Merkelová potvrdila, že je nadále rozhodně proti stanovení horní hranice počtu uprchlíků, které by Německo mělo ročně přijímat. Podle agentury DPA to řekla v Münsteru na regionální konferenci své Křesťanskodemokratické unie (CDU).

„Z různých důvodů tento nástroj nepovažuji za správný,“ řekla Merkelová. Podle ní je rozdíl mezi tím, zda je mír v Sýrii nebo v Iráku. „Jeden rok je uprchlíků docela málo, příští rok víc,“ prohlásila šéfka německé vlády, která dala nedávno najevo, že se příští rok bude o kancléřský úřad ucházet znovu, již počtvrté.

Limit 200 tisíc Merkelová odmítá

Kvůli svému odporu k horní hranici počtu uprchlíků se Merkelová, která je také předsedkyní CDU, dostala do sporu s předsedou sesterské bavorské Křesťanskosociální unie (CSU) Horstem Seehoferem. Ten požaduje roční limit 200 tisíc běženců.

Kancléřka se podle DPA místo toho před zhruba tisícovkou členů CDU znovu vyslovila pro partnerství se zeměmi na vnějších hranicích Evropské unie s cílem omezit ilegální přistěhovalectví.

Merkelová se před sjezdem CDU, který se bude konat ve dnech 5. až 7. prosince, postupně zúčastní čtyř regionálních konferencí strany. Na poslední z nich přijede 2. prosince do Jeny.

 

hejhej ( 7. prosince 2016 20:56 )

Nechápu, kdo tu krávu Merkelovou drží ve funkci. Ona už v hlavě rozhodně nemá mozek, je posedlá muslimy, proč asi ???? ASi stále žije v naději, že ji některé muslimské prase znásilní??

fotrpjotr ( 1. prosince 2016 01:28 )

Merkelové je to jedno,až bude nejhůř zdrhne do země zla USA.

prycsnima ( 30. listopadu 2016 23:20 )

 Ten Dde bilní německý národ fakt nevidí že ta bába je psychicky nemocná. Ale asi už si zvykli.Dáš byl taky psychouš.takže je vše v pořádku.

Zobrazit celou diskusi