Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

EET ONLINE: Tři miliony účtenek za den. Ale i dražší jídlo, pivo a protesty

Autor: red, ČTK - 
1. prosince 2016
23:00

České hospody a hotely začaly ve čtvrtek naostro s elektronickou evidencí tržeb (EET). V zásadě hladký start novinky z dílny vicepremiéra Andreje Babiše (ANO) se přeci jen neobešel bez problémů a komplikací. V části podniků vypadlo internetové připojení, v dalších měli hospoští a restauratéři problém s kasou a někde zavřeli. Symbolicky na hodinu, ale i natrvalo. Některé podniky současně se startem EET zdražily jídlo i pivo, jakkoli součačně klesla sazba DPH. Blesk.cz sledoval start novinky podrobně online.

* EET je spuštěno: Finanční správa zatím neeviduje výpadky systému. Průměrná doba odezvy je 97 milisekund.

* Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) zkritizoval předchozí vládu za zrušení registračních pokladem. Přechod na EET nemusel být taková změna.

* Po celém Česku je zavřeno několik restaurací jako protest proti EET. Některé hospody však zavřely na trvalo. Je taková i ve vašem okolí? Napište nám na tip@blesk.cz

Ostrý start EET, den 1.
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
Datum:
23:00
1. 12. 2016

Když už je většina večeří snědených a hosté srovnávají své útraty, přidejme ještě jednu zprávu. Restauratéři a hoteliéři od půlnoci na čtvrtek do 23. hodiny odeslali na servery Finanční správy 2,8 milionu účtenek. Jen za poslední čtyři hodiny jich přibylo zhruba 300 tisíc. Ostrý provoz EET, který začal ve čtvrtek, funguje plynule a bez problémů, uvedla ČTK mluvčí Finanční správy Petra Petlachová. Do EET je zatím zapojeno podle DIČ 37 169 podnikatelů.

18:20
1. 12. 2016

Zatímco v restauracích a hospodách začíná doba večeří a do hotelů dorážejí hosté na další noc, my vám poděkujeme za pozornost, kterou jste našemu zpravodajství ze startu EET věnovali. Připomeňte si ještě, jak start novinky sledoval vicepremiér Andrej Babiš (ANO). A co slíbil malým krachujícím hospodám. EET na Blesk.cz budeme samozřejmě sledovat dál a informovat vás o všem důležitém.

VIDEO
Video se připravuje ...
17:42
1. 12. 2016

Provozovatelé restaurací, penzionů a hotelů si mohou pojistit registrační pokladny buď v nově uzavřených pojistkách, nebo i samostatně. Pojištění se vztahuje i na hardware a software. „Vedle běžného pojištění elektroniky proti všem rizikům pojištění zahrnuje i krytí nákladů na obnovu dat po pojistné události včetně případné sankce udělené státními orgány za neodeslání datové správy správci daně, například z důvodu zničení pokladny a uložených dat po úderu blesku,“ řekl již dříve místopředseda představenstva makléřské společnosti Insia Ivan Špirakus.

17:40
1. 12. 2016

„Zájem o pojištění pro EET raketově roste. ‎K dnešnímu dni si jej uzavřely stovky podnikatelů, kterých se první vlna EET dotkla,“

řekl mluvčí Generali Jiří Cívka. ČSOB pojišťovna má smluv řádově desítky, ale podle mluvčího Petra Milaty jejich počet rychle přibývá. Pojištění rizik souvisejících se zavedením pokladen je možné sjednat od poloviny listopadu.

17:15
1. 12. 2016

V brněnské pizzerii Carpe diem na třídě Kapitána Jaroše je v den startu EET zavřeno. Důvod uvedl majitel na tabuli před vchodem, byl prý problém ve spojení.

16:54
1. 12. 2016

Protest proti EET organizovaný Asociací podnikatelů a manažerů podpořila i brněnská společnost BM DATA, která se věnuje prodeji a servisu počítačů. Symbolicky přerušila práci na dvě hodiny. Proč?

 

„Pomáhali jsme s rozjezdem programů pro EET v řadě hospod, restaurací a barů. Zvláště malé hospody a jejich provozovatelé na vesnicích mají velké problémy. Investují 10 až 15 tisíc do pokladen a systémů, ale bez jistoty, že se jim to vrátí. Dokážu se vcítit do jejich pocitů,“ vysvětlil jednatel firmy Tomáš Hudeček.

16:49
1. 12. 2016

„Když jim vyjedeme (účet) na hotovost a u stolu řeknou, že by radši zaplatili kartou, tak tím vzniká komplikovaná situace, že to znovu musíme předat do systému,“

řekla Zuzana Sojková, majitelka nuselské restaurace Magická zahrada, kterou ve čtvrtek navštívil ministr financí Andrej Babiš. 

16:39
1. 12. 2016

Na hodinu od 15. do 16. hodiny uzavřela na protest proti EET svou brněnskou restauraci Cafe Central Ivana Kapounová. V gastronomii podniká už dvě desetiletí.

„Nikdy jsem nepodváděla. Uráží mě, když mě pan Babiš hodí do jednoho pytle s různými podvodníky. Proč se soustředí na podnikatele v gastronomii a asijské tržnice nechává být,“

diví se podnikatelka. Vadí jí, že stát hází podnikatelům stále klacky pod nohy. „Jednou nařídí bezdotykové baterie, pak nakazuje, co s kouřením, teď zase EET. Co si na nás vymyslí příště?“ přemítá Ivana Kapounová.

16:30
1. 12. 2016

Povinně vydávané účtenky EET zatím většinou končí v koši. Jejich přebírání zákazníky má v budoucnu podpořit účtenková loterie, plánují vicepremiér Andrej Babiš (ANO) a premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Proč je to podle něj amorální, se v komentáři pro Reflex rozepsal Jiří X. Doležal.

16:22
1. 12. 2016

Asociace hotelů a restaurací oznámila, že v souvislosti s EET například v Havlíčkově Brodě ukončilo provoz ke čtvrtku šest restaurací, v okolních pěti obcích další čtyři. Důvodem jsou mimo jiné náklady. Podle odhadů asociace vyjde menší restauraci s 30 místy u stolu zavedení EET na 15 000 korun, provozovnu s 90 místy na zhruba dvojnásobek. Vedle toho se provozovatelé musí podle asociace vypořádat se zvyšujícími se poplatky ochráncům autorských práv nebo chystaným zákazem kouření.

 

Se startem EET ale současně klesla daň z přidané hodnoty v oblasti stravovacích služeb z 21 na 15 procent s výjimkou alkoholu a podnikatelé mohou uplatnit slevu na dani 5 000 korun za náklady spojené s novinkou.

16:10
1. 12. 2016

Finanční správa zahájí kontroly k elektronické evidenci tržeb po analýze příchozích dat z účtenek. Hlavním nástrojem budou kontrolní nákupy v terénu.


Správa už dříve předeslala, že jedním z největších prohřešků bude nepořízení elektronické kasy, to může potrestat až půlmilionovou pokutou. Další menší přestupky prý nijak zvlášť trestat nemá.

16:00
1. 12. 2016

Jedním z problémů, který se netýká přímo plateb nebo technických náležitostí elektronických kas, je, kam odkládat všechny účtenky, které si zákazníci neodnesou. Původně v návrhu sice zaznělo, že by si měli doklady lidé brát. Nakonec ale návrh padl. Podle ministra financí se nabízí „elegantní“ řešení v podobě účtenkové loterie. 

15:18
1. 12. 2016

Hospodský Jiří Šimek, kterému dala kvůli EET výpověď výčepní a je teď na celý provoz sám, navíc natočil s Andrejem Babišem video, kde se ministru financí snaží oponovat. Nakonec prý Finanční správa zpracovala video ve svůj prospěch a nechala v něm jen to, co se hodilo. Jaké bylo pro hospodského dnešní ráno a proč ho využili?

Celý příběh najdete zde.

14:44
1. 12. 2016

EET jako hlavní problém kaváren v Brně: Zdržení při vydávání druhé účtenky kvůli povinnosti elektronické evidence tržeb (EET) se dnes zdálo být největším problémem v brněnských restauracích při fungování této novinky. Vydání jedné účtenky může trvat zhruba 20 vteřin, ovšem pouze v případě bezproblémového připojení k internetu. Číšníci si podle prvních reakcí vědí s novým systémem rady, staví se k němu rezervovaně.

 

Zavřela zde například královopolská hospoda U Srdcí, protože majitel má ještě jednu hospodu a dvě ho již unavovaly. Podobně na tom byl provozovatel Vegas Clubu na třídě Kapitána Jaroše.

 

Částečně kvůli EET zavřela například dětská Veselá kavárna v Řečkovicích. Jako hlavní důvod uvedla EET majitelka bistra Le Social na Úvoze.

14:36
1. 12. 2016

Někteří prodejci zdražili, jiní ne. Co lidi ale zajímá, jsou ceny obědových menu. Prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý je přesvědčen, že by měl stát i kvůli EET plošně snížit daně i celkové odvodové zatížení práce.

14:16
1. 12. 2016

Symbolický protestní strom Živnostník vyrostl uprostřed zlínské hospůdky Zelenáčova šopa. Lidé nespokojení s elektronickou evidencí tržeb a byrokracií na trám lepí papírové účtenky. „Lidi mě s účtenkami posílali někam... tak jsem tady založil takový strom. Je to ukázka, jak je vším svázán, je to ukázka živnostenské nesvobody, která se nabaluje,“ řekl ČTK majitel hospody Martin Juřík.

Za dva dny zkušebního provozu EET je již trám hodně oblepený, někteří neváhali a fixem připsali vulgárnější vzkazy. Juřík ve čtvrtek na protest proti začátku EET hospodu přes den zavřel, jindy je v ní přes poledne plno.

14:01
1. 12. 2016

„Od půlnoci bylo vydáno 752 000 účtenek. Na EET je napojeno a používá ho 36 124 uživatelů, autentizační údaje si vyzvedlo 50 770 uživatelů. Stav provozu bez problémů, průměrná odezva 97 milisekund,“

řekl Babiš krátce po poledni.

13:30
1. 12. 2016

Podle Babiše nejsou s provozem EET hlášeny žádné problémy, odezva na pokladny je rychlá. Zavedení EET podle něj nezpůsobilo nadměrnou byrokracii.

13:04
1. 12. 2016

Pan Petr, který eKasu pořídil za účelem podnikání, ji nemůže kvůli technickým problémům spustit. Podle jeho slov mu zákaznická podpora O2 řekla, že ale nemůže zakoupenou kasu ani vrátit. „Nevím, co s tím. Asi to dám dětem na hraní,“ uvedl Petr P.
 

Jiří Grund z O2 informaci potvrdil. „Nevracíme peníze zpátky. Kasu můžeme vyměnit, poslat technika, který to zprovozní. Technik je placený, ale jsme schopni jej poslat i zdarma, pokud se nedaří zprovoznění. Funguje to ale stejně jako s mobilním telefonem. Když si ho koupíte, tak vám ho nevezmou zpět. Jen v rámci reklamačního řízení. EET je určeno pro podnikatele, subjetky s IČO, čtrnáctidenní lhůty na vrácení zboží, jako běžní spotřebitelé, nemají,“ doplnil Grund. 

12:44
1. 12. 2016

„Ochotní zavřít nejsme, musel by nás někdo zavřít. Stát by na nás musel vykonat to násilí,“

řekl Blesk.cz vedoucí podniku Pararelní Polis Martin Šíp: „My jsme si vědomi všech možných důsledků našeho postoje a jsme připraveni nést důsledky. Je potřeba chápat, že Paralelní Polis je nezisková organizace, která byla založena za účelem boje s autoritářskými tendencemi státu.“

12:25
1. 12. 2016

Selská pivnice v Neratovicích vypisuje hostům za piva stále jen čárky na lístek. Připojení EET jim nefunguje, a proto nemůžou tisknout účtenky. Prý zítra, obsluha se omlouvá. 

12:17
1. 12. 2016

Jeden ze sněmovních odpůrcu EET, Miroslav Kalousek, na svém profilu připomněl, že se vyjadřuje k neefektivní evidenci více než rok, ale nikdo ho nechce slyšet. Podle něj nemusela více jak tisícovka restaurací zavírat, kdyby ostatní poslanci vyslyšeli jeho kritiku dříve.

12:06
1. 12. 2016

Restauratéři a hoteliéři, kterých se jako prvních ve čtvrtek týká oficiální zavedední EET, odeslali do 9.00 na servery Finanční správy 468 000 účtenek. Do systému je zatím zapojeno 36 014 podnikatelů. Komunikace mezi pokladnami obchodníků a servery EET je podle mluvčí správy Petry Petlachové rychlá.

11:48
1. 12. 2016

„Zatím to nespadlo, jedeme na tom už od listopadu,“

řekla Blesk.cz obsluha restaurace v pražských Holešovicích Zlatá kovadlina.

11:40
1. 12. 2016

Andrej Babiš dostal v kavárně Café Café v centru Prahy účtenku. A obdivoval tamní dorty. Vtipkoval také, že by chtěl dělat číšníka v cukrárně, kterou se chystá v Praze otevřít jeho starší dcera. Prý by měl alespoň „svatý pokoj“.

VIDEO
Video se připravuje ...
11:32
1. 12. 2016

Bez větších komplikací v provozu začaly dnes restaurace a ubytovací zařízení v Jihočeském kraji povinně používat elektronické pokladny. Většina živnostníků byla na aplikaci mechanismu pro evidenci tržeb připravená.

11:23
1. 12. 2016

„Systém EET pokládáme za reálný nástroj centralizované kontroly občanů ze strany státu. Centrálně ukládané informace o každém uskutečněném obchodu mohou být v budoucnu plošně zneužívány a souhrnná data o zákaznických preferencích představují drastický zásah do soukromí všech občanů,“

uvedla Eva Samšuková, mluvčí kavárny v centru Prahy Paralelní Polis, založené skupinou Ztohoven. Kavárna prý nikdy nepřistoupí na pravidla EET.

11:16
1. 12. 2016

„Bohužel nejsme připojeni, tudíž nemůžeme otevřít,“

dočetli se na roletě zákazníci Kavárny Liberál v pražských Holešovicích. Podle obsluhy podnik sice systém EET má, ale nefunguje jim. S podobnými problémy se potýkají podnikatelé v celé republice.

11:11
1. 12. 2016

V hospodě v pražské Michli U Starý svině vydávají účtenky od 14. listopadu. Komplikace je to podle majitele Jaroslava Zahradníka minimální, zdražit nemusel:

„Principiálně proti tomu nejsem, ale vadí mi, že všichni musí být na internetu, že to není pro všechny a pro všechny najednou. Kasa stála 9 000 Kč, dostal jsem od státu 5 000 Kč, navíc musím platit internet. Proč musím platit já za státní správu?“

11:04
1. 12. 2016

Hotely sítě Accor zahájily zkušební provoz EET před třemi týdny. „Neregistrujeme žádné komplikace s našimi interními systémy. Vše funguje bez komplikací i dnes, v den oficiálního spuštění,“ řekla obchodní manažerka hotelové sítě Accor Daniela Nová.

11:08
1. 12. 2016

Co všechno umí eKasa od O2? Zjišťovala to redaktorka Michaela Bezvodová.

VIDEO
Video se připravuje ...
10:50
1. 12. 2016

„Snažíme se dělat maximum v rámci podpory, aby to bylo pro provozovatel co nejjednodušší,“

řekl Blesk.cz zástupce dceřiné společnosti O2 eKasa Jiří Grund. Firma poskytuje řešení EET zhruba pro 10 tisíc podnikatelů.

VIDEO
Video se připravuje ...
10:44
1. 12. 2016

Babiš v den ostrého startu EET zveřejnil video, ve kterém vysvětluje svůj pozměňovací návrh k zákonu. Blesk.cz pak řekl, že ho zatím žádná konkrétní hospoda nekontaktovala, ale je prý připraven tam přijet diskutovat s hostinskými, kteří mají kvůli EET problémy.

10:37
1. 12. 2016

Zavřeli ve vám v okolí kvůli EET nějakou oblíbenou hospůdku nebo kavárnu? Napište nám o tom! Vaše příběhy můžete posílat na tip@blesk.cz.

10:35
1. 12. 2016

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) vyrazil první den ostrého provozu EET do Café Neustadt v centru Prahy. Start evidence dle svých slov zásadně neprožívá, zároveň upozorňuje, že EET funguje. Odmítl výhrady, že by musely kvůli EET restaurace zdražovat.

„Není důvod zdražit, tam, kde je pivo a jídlo, snižujeme DPH,“

řekl ministr pražskému kavárníkovi, který kvůli EET zdražuje.

10:28
1. 12. 2016

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) se dnes chystá i do menších vesnických restaurací, které mají kvůli EET problémy. Řekl to v rozhovoru pro Blesk.cz.

10:24
1. 12. 2016

Do EET je zatím zapojeno podle DIČ 36 014 podnikatelů. Informovala o tom mluvčí Finanční správy Petra Petlachová. Podle dřívějších odhadů správy se týká první vlna EET zhruba 40 000 podnikatelů.

10:21
1. 12. 2016

Tuzemské hotely dnes po spuštění EET neregistrují žádné problémy. Systém funguje bez komplikací. Větší hotely kvůli zavedení EET nezdražovaly.

10:13
1. 12. 2016

Na Vysočině k dnešnímu dnu skončily některé hospody a restaurace, aby nemusely zavádět elektronickou evidenci tržeb. Jde z větší části o podniky s malým obratem na vsích, uzavřeny ale také byly některé restaurace ve městech včetně Jihlavy. Podnikatelé často uváděli, že nová povinnost urychlila jejich rozhodnutí s podnikáním skončit. Některé podniky přihlášené k elektronické evidenci dnes na protest proti tomuto systému omezily provoz.

10:07
1. 12. 2016

V ostrém provozu evidence tržeb zatím odeslali obchodníci na servery Finanční správy 468 000 účtenek. EET běží podle správy plynule, bez problémů.

9:58
1. 12. 2016

Podle Jiřího Grunda z dceřiné společnosti mobilního operátora O2 si eKasu do dnešního dne pořídilo celkem 10 tisíc lidí. Podle něj pro starší zákazníky byla instalace systému složitější, ale technici maximálně pomáhali. Pro první den ostrého startu EET navýšila firma síly v call centrech na maximum. Lidé se prý často ptají na to, jak instalovat certifikát Daňové správy. Web Finanční správy informace nemá ideálně popsané a lidé si mnohdy generují špatný certifikát. Časté jsou překlepy v IČO nebo DIČ, což následně hlásí chybu. Zapomínají také zapnout tlačítko „fiskalizace“ a pak čekají na tisk účtenek.

9:49
1. 12. 2016

Živě z pražské kavárny Click coffee: Redaktorka Blesk.cz ukázala, jak vypadá nová registrační pokladna a do detailu popsala aktuální podobu účtenek.

VIDEO
Video se připravuje ...
9:43
1. 12. 2016

Premiér Bohuslav Sobotka zkritizoval předchozí pravicové vlády za zrušení registračních pokladen:

„Byly v zásadě připraveny k zavedení. Kdyby nedošlo ke zrušení registračních pokladen, tak by zavedení EET pro podnikatele nebyla tak velká změna, jakou dnes EET představuje.“

9:40
1. 12. 2016

Premiér Bohuslav Sobotka označil EET za jedno z klíčových opatření, která prosadila koaliční vláda:

„Myslím si, že je důležité si na EET zvyknout, s EET se seznámit, překonat určitou obavu z něčeho, co není úplně známé, zvládnout technologickou změnu, kterou elektronická evidence tržeb přináší.“

9:36
1. 12. 2016

Šéf opoziční ODS Petr Fiala popřál všem podnikatelům pevné nervy s dnešním zahájením ostrého provozu EET. ODS je pro zrušení zákona.

9:34
1. 12. 2016

Chcete si ověřit, zda prodávající opravdu odeslal údaje o vaší tržbě Finanční správě? Můžete tak udělat na tomto webu. Zkratka FIK, která se nově objevuje na účtence, znamená fiskální identifikační kód.

09:30
1. 12. 2016

Redaktorka Blesk.cz Michaela Bezvodová vyzkoušela v pražské kavárně Click coffee ostrý provoz EET. Jak to dopadlo? Podívejte se na video.

VIDEO
Video se připravuje ...
09:02
1. 12. 2016

„Myslím, že to dnes bylo stejné jako vždy. Už jsem si na kasu zvykla, ale chvilku to trvalo,“ řekla Blesk.cz servírka z pražské kavárny Click coffee na pražském Smíchově, odkud Blesk.cz vysílá živě.

8:57
1. 12. 2016

Štáb Blesk Zpráv živě vysílá z pražské kavárny Click coffee na Smíchově. Podívejte se, jak v praxi vypadá startovní den EET.

8:40
1. 12. 2016

„Celý den jsem přes Facebook komunikovala s O2, ale bohužel slíbené výměny kasy jsme se nedočkali.  Nemají a nepřišla. Začínáme tedy bez funkční kasy a já nevím, co mám dělat. Jsem fakt úplně vyřízená z toho stresu. Nevím, kam a na koho se obrátit,“ řekla Blesk.cz podnikatelka ze Žatce Romana Löwl. I ona měla problémy s hardwarem od 02, který momentálně mění již potřetí. O2 ale slibuje, že za ni oficiálně kontaktuje Finanční správu.

8:29
1. 12. 2016

Podnikatel Michal Bláha vytvořil web založený na testování rychlosti, jakou tečou data z pokladen na finanční úřad a zpět. Podle něj systém dnes dle jeho očekávání zatím funguje.

8:03
1. 12. 2016

Kvůli EET se rozhodla majitelka hospody na Olomoucku zavřít svůj podnik. V regionu nejde o jedinou hospodu, která kvůli prokazování tržeb končí. Podle hospodské bylo EET nad její síly.

„Jsem zaměstnaná, řádně odvádím státu daně, toto jsem měla jako přivýdělek, udělala jsem si kvůli tomu živnostňák. V malé obci se 150 obyvateli jsme hospůdku vybudovali s partou kamarádů. Stala se kulturním a zábavním místem v dědině. Středa byla posledním otevíracím dnem.“

8:17
1. 12. 2016

„Systém, který zajišťuje ministerstvo financí, funguje bez problémů, odezva je zhruba 82 milisekund, žádné výpadky nejsou,“

řekla ČRo Plus náměstkyně ministerstva financí pro daně a clo Alena Schillerová. Podle ní si zatím certifikát ministerstva financí stáhlo zhruba 52 tisíc podnikatelů, číslo ale během dneška astronomicky roste.

7:59
1. 12. 2016

170 miliard korun ročně, takový je odhad Českého statistického úřadu z roku 2013 pro šedou ekonomiku v České republice. Po plném náběhu EET by podle ministerstva financí mělo přitéct státu ale jen o 18 miliard více.

7:48
1. 12. 2016

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) bude sledovat ostrý start EET z pražské kavárny Neustadt na Karlově náměstí od 10:00. Později se přesune do kavárny v Rytířské ulici. Blesk.cz bude u toho.

7:39
1. 12. 2016

Do první etapy elektronické evidence tržeb se dnešním dnem má povinně zapojit kolem 40 tisíc podnikatelů a firem poskytujících stravování nebo ubytování. V těchto odvětvích je totiž podle ministerstva financí nejvyšší podíl šedé ekonomiky.

7:30
1. 12. 2016

Start elektronické evidence tržeb si samozřejmě nenechá ujít ani vicepremiér Andrej Babiš (ANO). Střípky z jeho návštěv pražských kaváren vám nabídneme po 10. hodině.

7:25
1. 12. 2016

Na „meníčko“ za stravenku zapomeňte, byl to podfuk, píše v komentáři na Blesk.cz Petr Holec. A rozebírá v něm, jak se v české gastronomii šidí na daních díky černým výplatám a platbám v hotovosti.

7:17
1. 12. 2016

Jen den před ostrým startem EET zažila Praha výrazný protest proti elektronické evidenci tržeb. Kromě drahých aut se na něm objevilo také parte svobodného podnikání v Česku a dokonce rakev.

7:12
1. 12. 2016

Pokud máte ohledně novinky nějaké nejasnoti, možná vám pomůže některá z odpovědí na 15 otázek kolem EET.

7:05
1. 12. 2016

Testovací provoz EET začal už 1. listopadu a někteří obchodníci se nezbytnou kasou s online připojením vybavili ještě dřív. Ne každý na to ale v dobrém vzpomíná. Jako třeba hostinský Jan Chleboun, který řešil problémy hodně dlouho.

7:03
1. 12. 2016

Schvalování EET provázely nejrůznější dohady plné hlášek politiků horujících proti evidenci i za ni. A také velké manévry šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, který stihl v rámci propagace EET běhat po Čapím hnízdě jako Fantomas nebo na chorvatském tržišti sbírat „računy“. Rušno bylo i ve Sněmovně, kde se s Miroslavem Kalouskem (TOP 09) přetahovali o cedule.

7:00
1. 12. 2016

Je čtvrtek 1. prosince a začíná den, na který budou čeští hospodští, restauratéři a hoteliéři nejspíš ještě dlouho vzpomínat. Startuje elektronická evidence tržeb (EET) a Blesk.cz dění kolem novinky sleduje online.

nezadat1 ( 2. prosince 2016 14:06 )

Jen tak pro zajímavost,kdo nastavil tak debilně daně aby byli úniky třeba i Babiše?Babiš to nebyl,ale idioti jako santaklaus,sobota hurvajs a podělanej chemik.

hejhej ( 2. prosince 2016 11:29 )

Protestují jenom ti, kteří okrádali stát na daních. A k těmto zlodějům se přidávají jejich kolegové z ODS, TOP09 a pražská kavárna. Tito výše

salto ( 2. prosince 2016 08:55 )

Je to tak, však ono těm "chudákům" dojde a pak budou za blbce - ostatně to jsou už teď

salto ( 2. prosince 2016 08:43 )

salto ( 2. prosince 2016 08:22 )

Že to bylo obdobné přitroublo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa