Šlo o kosovského Albánce Ibrahima Hagidautiho (54) zvaného Bini, který před lety v Brně provozoval několik barů a ve volném čase se věnoval pašování drog ze své domoviny do severní Evropy. Hlavní aktéři deset let staré kauzy se nyní sešli u Krajského soudu v Brně.

„Začali vyhrožovat expřítelkyni a její dceři, proto jsem po letech promluvil. Převoz heroinu připravil Bini, já byl jen kurýr,“ vysvětlil Březina, proč po deseti letech rozvázal jazyk a vypovídá proti Binimu. Ten nyní pobývá ve věznici na Mírově.

Soud po zvážení všech pro a proti zrušil předchozí verdikt, podle kterého si měl  kosovský Albánec odsedět za všechny drogové eskapády 13 let a 3 měsíce.

„Obžalovaný se odsuzuje k novému souhrnnému trestu ve výši 15 let. I když je svědek Březina vzhledem ke své kriminální minulosti osobou značně nedůvěryhodnou, v tomto případě není důvod mu nevěřit, že takto naplánovaná akce se nestala. Navíc pan Hagidauti byl už odsouzen za pašování drog stejným způsobem jen za účasti jiných kurýrů, “ vysvětlil verdikt soudce Petr Jirsa.

Právě ten, který v úterý poslal do vězení za březnovou vraždu expřítelkyně v arboretu Mendelovy univerzity Radúze Š. Hagidauti alias Bini s novým rozsudkem nesouhlasil a na místě se odvolal. Případ tak putuje k vrchnímu soudu.

Fotogalerie
3 fotografie