Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Naposledy spolu: Fotbalisté ze zříceného letadla pózují před odletem na nejdůležitější zápas v kariéře

Autor: ČTK - 
29. listopadu 2016
13:41

Pondělí odpoledne, letiště Guarulhos, Sao Paulo, Brazílie. Hráči Chapecoense FC se už nemůžou dočkat. Za dva dny je čeká nejdůležitější zápas v historii klubu – finále prestižního jihoamerického poháru Copa Sudamericana. Nálada je bojovná. Všichni věří, že kolumbijský Atlético Nacional porazí. Na letiště do Medellínu už nedorazili. Stroj s 81 lidmi na palubě se zřítil.

Jihoamerická konfederace CONMEBOL oznámila, že do odvolání přerušila všechny soutěže, a předseda konfederace Alejandro Domínguez se vydal na místo havárie. Brazilský svaz nyní zvažuje, jaký osud bude mít tamní liga, která má před sebou závěrečné kolo.


Online přenos z obrovské fotbalové tragédie sledujte ZDE >>


Klub Chapecoense z města Chapecó cestoval do kolumbijského Medellínu na středeční pohárové finále s týmem Atlético Nacional. Krátce před přistáním na mezinárodním letišti letoun ze zatím nezjištěných příčin havaroval. Stalo se tak v noci v těžko přístupné oblasti, práci záchranářů komplikuje vytrvalý déšť.

Z pěti přeživších je prvním potvrzeným sedmadvacetiletý obránce Alan Ruschel, který má četné zlomeniny včetně pánve. Podle médií bojují o život také oba brankáři, jeden novinář a stevardka.
Klub Chapecoense byl založen v roce 1973, ještě před sedmi lety působil až ve čtvrté lize. V roce 2013 postoupil do nejvyšší soutěže a letos se nečekaně dostal do finále Jihoamerického poháru, pořádaného konfederací CONMEBOL, jehož vítěz se kvalifikuje do prestižního Poháru osvoboditelů.

V brazilské lize byl tým Chapecoense na devátém místě a útočil na nejlepší výsledek mezi elitou. V kádru byli s výjimkou jednoho Argentince fotbalisté brazilské národnosti, kapitán Cléber Santana v minulosti hrával za Atlético Madrid.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi