„Nevím, jak to zvládnu. Manžel umřel před Vánocemi a čtyři roky nato mi před Vánoci umřel táta. Pro mě jsou to smutné svátky, proto jsem před nimi poslední roky utíkala co nejdál pryč,“ řekla Aha! zpěvačka Petra Janů, která nejčastěji trávila svátky na Maledivách.

Letos se ale na Vánoce začala poctivě připravovat. Jako každý rok vyrazila na vánoční turné. Tentokrát v doprovodu dětských sborů. Proto došlo k tomu, že 23. prosince Petra koncertuje ještě v Jeseníku. „A bohužel není v lidských silách, abych druhý den už pobíhala v plavkách někde po pobřeží Indického oceánu. Takže budu doma a už teď z toho mám panickou hrůzu,“ přiznala Petra.

Doma, kde žila s manželem, ale nebude. „Myslím, že na chalupě v přírodě ty svátky přežiju líp. Sousedé se dokonce nabídli, že budou se mnou. Že napečou, nasmaží kapry, udělají salát. Jsou zlatí,“ uvedla Petra. „A potom přišli s geniálním nápadem, že si mám nakoupit vánoční výzdobu do chalupy a oni že mi dům i zahradu tak vyzdobí, že až se tam po půlnoci dokodrcám, budu žasnout a zapomenu na všechny moje vánoční smutky,“ dodala zpěvačka s úsměvem.

Fotogalerie
29 fotografií