Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Agresivní Fino pokousal již tři děti: Teď našel svůj devátý domov

Autor: Kateřina Moravcová - 
25. listopadu 2016
05:02

Agresivní stafbul zaútočil již na tři děti, teď má další domov. Fina (7), který naposledy potrhal tvář chlapečka (2), se ujala milovnice psů paní Markéta ze Středočeského kraje. Tvrdí, že pes je smolař.

K poslednímu útoku psa Fina došlo před několika týdny v Habartově na Sokolovsku. Tamní pejskařka paní Spěváková ho měla u sebe údajně na převýchově, i přes zákaz k němu ale pouštěla vnoučka (2).

Pes dítěti nakonec bezdůvodně ukousl kus tváře a zmizel. Dva dny po krvelačné bestii pátrali policisté s puškami, pak byl pět dnů zavřený v záchytné stanici, následně se dokonce na chvíli vrátil k dřívější majitelce z Mladoboleslavska, kde na dítě též kdysi zaútočil.

Nyní se Fina ujala paní Markéta, ta se o něj starala v minulosti již dvakrát. „Fina jsme měli u sebe v dočasné péči z útulku. Staráme se takto o další tři pejsky. Fino je úžasný. Nikdy s ním problém nebyl. Vždycky je to chyba lidí, k dětem nesmí a věděli to všichni, kteří ho adoptovali,“ brání psa jeho nová chovatelka Markéta.

Sama tvrdí, že mu chtěla vždy najít jen nový domov, teď si ho prý už nechá navždy. Fino je podle jejích slov od počátku jen hrozný smolař, celkem měl už 9 (!) domovů, jinak je ale bezproblémový.

Co už pes zažil

  • Fino žil u prvních majitelů v Českých Budějovicích, tam pokousal první dítě.
  • Skončil v útulku.
  • Do dočasné péče si ho vzala současná chovatelka paní Markéta.
  • Našla mu nový domov u lidí na Mladoboleslavsku. Tam pokousal druhé dítě.
  • Skončil v útulku.
  • Následně putoval opět do dočasné péče Markéty.
  • Od ní si ho vzala chovatelka paní Spěváková z Habartova, pokousal jejího vnuka (2).
  • Fino skončil v záchytné stanici.
  • Následně se ho ujala opět Markéta.

Co tvrdí kynolog?

„Asi nikdy popravdě nezjistíme, co se stalo, že Fino nemá rád děti, ale v případě negativních zkušeností se to u psa stát může. Tato skutečnost byla však známa, a i přes to poslední chovatelka Fina ke svému vnukovi pouštěla.

Stafbul je plemeno, které je sice velice vhodné k dětem. To ale neznamená, že mohu nechat dítě se psem o samotě, nebo snad dokonce nechat dítě psa trýznit, protože se o něm píše, že je psí chůvička,“ říká kynolog Martin Říha.

Co je stafbul?

Zkráceně se takto nazývá stafordšírský bulteriér. Rasa původně sice byla vyšlechtěna pro zápasy ve psích arénách, kde stafbulové bojovali s jinými psy, ale k člověku se nikdy nesměl projevit agresivně, dokonce má ve svém standardu napsáno, že je povahově »absolutně spolehlivý«.

Radka.P. ( 27. listopadu 2016 12:52 )

 Jsem ráda, že mezi námi jsou stále ti, kteří si uvědomují, že za chování psa může z převážné většiny nezodpovědný majitel. Největší zlo může napáchat už ten první a s každým dalším se na psu projeví i další nedostatečné zkušenosti novych majitelů. (Staro)nové majitelce fandím a doufám, že pes už bude po zbytek života mít jeden domov.

mirecqa14 ( 26. listopadu 2016 18:13 )

 Až bude poslední Pitbull, staford, bullik.., mrtví, tak si teprve uvedomime, že problémem je člověk...!! ..každý pes má právo na život a bránit se.. paní věděla že nemá rad děti ze je na ně agresivní a stejne tam toho kluka pustila a to mluví za vše..

xaria ( 25. listopadu 2016 11:38 )

joo tyhle pseudochovatelky to je tak akorát o další průšvih, psa bych utratila, je někde v povaze problém, a pes už jiný nebude je pouze otazka času, kdy to udělá znova, a že to udělá je jisté, zaměřuje se na slabší články, což dítě ve smečce je, já nevím, že za každou cenu musíme těm zvířatům projevovat opičí lásku, neskutečné

levandulova ( 25. listopadu 2016 11:34 )

 Chudatko male

naidkavopruz ( 25. listopadu 2016 11:26 )

tohle bojové plemeno nemusím,třikrát napad a přesto to jak je vidět nestačí

Zobrazit celou diskusi