Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hradní stráž jako služebnictvo kancléře Mynáře? Má prý neúnosné požadavky

Autor: uni - 
23. listopadu 2016
14:11

Kancléř Vratislav Mynář měl údajně zaúkolovat Hradní stráž, aby uzavřela východní bránu Pražského hradu u vily, kde s rodinou bydlí. Podle zdrojů Aktuálně.cz si to Mynář vyžádal mimo jiné kvůli tomu, že je v místě velký provoz.

Je to jedno z mnoha opatření, které by se mohlo schovat pod přísnější bezpečnostní opatření v okolí místa, kde úřaduje hlava státu. K východní bráně na Opyši denně přicházejí po Starých zámeckých schodech stovky lidí a její uzamykání prý komplikuje práci především zaměstnancům a policistům, kteří při nástupu na ranní směnu musejí obcházet celý hradní komplex, píše Aktuálně.cz.

Já nejsem klíčník, všechny brány Pražského hradu jsou uzavřeny v době jeho vojenského střežení, tedy i brána na Opyši. Doba vojenského střežení platí od 22:00 do 6:00 hodin, řekl novinářům kancléř.

Není to poprvé, co kancléř údajně přichází se zvláštními požadavky. Před časem si nechal Hradní stráží otevřít uzavřený Jelení příkop. Zavolalo se nám, že tam půjde, tak se tam poslal vojáka, aby mu otevřel a kancléř si tam mohl zaběhat, potvrdil pro Aktuálně.cz člen Hradní stráže, který chce kvůli obavě ze ztráty zaměstnání zůstat v anonymitě.

Nad údajným jednáním kancléře Mynáře se pozastavil i bývalý vedoucí prezidentovy ochranky Jan Ševčík. Podobné manýry měli komunističtí potentáti. Dělali si z ochranky či vojáků obyčejné poskoky, Míní Ševčík a obzvlášť se pozastavuje nad nařízením vzdávat Mynářovi poctu. Na to Blesk upozornil před několika měsíci. To už je vrchol. Proč by měl voják salutovat civilistovi? Tato čest se přece vzdává vojenské hodnosti, a ne člověku. 

Video Hradní stráž vzdává poctu Mynářovi. - Blesk - Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

prezny ( 23. listopadu 2016 23:26 )

čau, u Babiše je zamčeno?

auslak ( 23. listopadu 2016 19:47 )

a když jdou spolu s Ovčákem , tak stráž musí salutovat obouruč

prezny ( 23. listopadu 2016 19:28 )

My tě vidíme u klíčové dírky!

prezny ( 23. listopadu 2016 19:21 )

Zaklepej, má tam Jirku.

prezny ( 23. listopadu 2016 19:18 )

Vidím, já sleduji i přímé zprávy, Blesk ti to neprozradí jako první. Až se vrátíš Vráťo, zdenekk ti vše hbitě vysvětlí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa