Silný vír komplikuje dopravu, a to především ve Zlínském kraji. ČHMÚ vydalo výstrahu také pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj, kde hrozí stejně jako na Zlínsku nárazy větru od 50 do 70 kilometrů za hodinu. V Jeseníkách a Beskydech až přes 100 km za hodinu. Výstraha platí do úterních 12 hodin.

Podle ŘSD by řidiči měli jet opatrně. Větrné poryvy jsou pro jedoucí auto velmi nebezpečné, protože ho mohou učinit neovladatelným. Vzhledem k podmáčenému terénu lze očekávat i vyvracení stromů. Silnice ve Zlínském kraji jsou holé a vlhké nebo suché.

Plzeňský kraj se naopak potýká s mrholením a mlhou. Teploty se navíc drží kolem nuly a může hrozit namrzání vozovky. Na zledovatělé vozovce ráno havarovalo například osobní auto u Bolešin na Klatovsku nebo u Chodové Plané na Tachovsku, informuje Ředitelství silnic a dálnic. Silnice a dálnice v kraji jsou holé a mokré.



Na celém území bude přes den zataženo s nízkou oblačností a na Moravě ojediněle mrholení a místy v Čechách mlhy. Teploty stoupnou na osm až dvanáct stupňů, kde nebude zataženo, dokonce až na patnáct.

Bez výrazných srážek se počasí udrží celý týden, s počátkem adventu má přijít výrazné ochlazení a sněžení na horách.

Ledovka a namrzlé silnice trápí chodce i řidiče:

Fotogalerie
8 fotografií