Tento týden po dnech mapovat nebudu. Byl koktejlem dojmů z intimního i veřejného života. Stejně jako mnozí jiní i já byla pobouřena faktem, že komunistický poslanec Zdeněk Ondráček, s třiašedesáti dalšími zákonodárci včetně zástupců z ČSSD a hnutí ANO, prosazuje paragraf postihující hanobení prezidenta. Dává tak další ránu demokracii.

Dalšího komentáře se zdržím. Udělali to jiní, fundovanější. Od politiků mě snad už nic nepřekvapí. A bohužel si čím dál častěji vybavuji slova dědy Huga, který říkal: „Politika je špína, Fany. Pamatuj si to.“ Rozhodnutí autorky bestsellerů ženské literatury Haliny Pawlowské mě však udivilo. Kdo by řekl, že má takovou ambici?

Rodinný byznys obchodnice Haliny

O módním podniku Haliny Pawlowské jsem se dozvěděla ze sociální sítě Facebook, kde jej autorka anoncovala. Status byl uvozený křiklavě žlutým titulem její další knihy „Tři metry vášně,“ kterou v současnosti vydává.

„Knížka Tři metry vášně je o vášni líbit se mužům natolik, aby podlehli své touze. Protože jedině muži, kteří podlehnou touze, jsou muži, s kterými se dá počítat pro život. Tři metry je ideální míra pro hezké, zřasené šaty… a právě takové šaty budeme předvádět na křtu, protože jsme spolu s mou dcerou Natálií zavedly značku ‚Halina Natálie‘, která bude nabízet šaty pro ženy, které se chtějí cítit pohodlně, elegantně, žensky, a které, a to je hrozně důležité, neváží padesát kilo! Ale zase pozor – naše šaty klidně mohou nosit i štíhlounké dívky. Naše šaty totiž sluší všem ženám! A ještě je na těch šatech krásné, že se vejdou do malého pytlíčku, že je nabízíme v pěti velikostech. ‚Naše‘ šaty se dají jen vyprat, pověsit, za chvilku jsou suché a nerozpadnou se za jednu sezonu. Má dcera již provozovala butik a já s módou a modely pro ženy, které mají obliny, s kterými dnešní návrháři vůbec nepočítají, koketuji už velice dlouho…“

Halina neopomněla dodat, že modely spolu s doplňky a také novou knihou budou k dostání od 21. 11. na jejich e-shopu. „Konečně jsem spolu s dcerou udělala to, co jsem chtěla udělat už dávno!!!“ přidala výkřik a též pro ni typickou veršovánku: „Svoje kypré obliny zahal v šatech Haliny!“

P.S.

S Halinou si tykám. Na kafe však nechodíme. Vnímám ji jako osobnost. Její tvorba se s mým literárním gustem míjí, ale fascinuje mě, kolik knížek dokázala na pár neměnných témat napsat. Zájem trhu si i při sebeopakování udržet. A je obdivuhodné, jak šikovně umí z postavy XXL, z níž by se jiná věšela, udělat trafiku, co prosperuje. Halina je zkrátka pro mne především skvělou obchodnicí recyklující vlastní nabídku. K beletrii a kuchařkám nyní přidala i šaty v pytlíčku. Nejspíš budou syntetické, nejen macaté tělo se v nich zapotí. Otylky si je i tak objednají. O to přece jde! O módě tu probůh ale neveďme řeč! Ale jinak dost dobrý smeč. Halina se asi bude zlobit, ale i tak jí dělám reklamu. Každopádně platí, že mě fascinuje. Rakve, biče, olejovky mají cosi do sebe.

Fotogalerie
30 fotografií