První díl Watch Dogs byla povedená a originální městská akce. Hackování dodalo hratelnosti v otevřeném prostředí nový rozměr. Nabourávání do kamer po krásně zpracovaném Chicagu, hackování všeho druhu - gamesa byla prostě super. A člověk při hraní dokonce překousl i otřesného hlavního hrdinu Aidena Pearce a klišovitý příběh.

A teď tu máme dvojku, která dění přesouvá do virtuálního San Franciska. To je tomu skutečnému podobné a jde o výtečné herní reálie. Prosluněná hlavní třída, zapadlé uličky a ghetta i ikonické tramvaje. Zpracování města se hodně povedlo a je radost v něm hrát. Dopomáhá tomu i povedené vizuální zpracování.Grafika je pestrobarevná a ostrá, na PlayStation 4 Pro si ji můžete vychutnat i v 4K rozlišení. Textury jsou kvalitní, animace plynulá a detaily pěkné. Občasný pokles frameratu se tak dá přežít. Bohužel to samé nelze říci o hudebním doprovodu. Na šesti radiových stanicích, které mapují žánry jako elektroniku, pop, rock, klasiku, hip-hop & rap a plážovou hudbu, moc dobré songy neuslyšíte.

Jde o béčkový výběr, ve kterém sice najdete pár známých jmen, ale nadšeni z něj celkově nebudete. A je to škoda, protože ve hře získáte dokonce aplikace do mobilu, která odhaluje nové tracky při průzkumu města. Tím, v jehož kůži budete hájit práva obyvatel a bojovat za kyber svobodu bude tentokrát mladík jménem Marcus Holloway.

Marcus Holloway není hrdinou, kterého by si videohra Watch Dogs 2 zasloužila.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Bohužel je extrémně nesympatickým hrdinou, který vám bude po celou dobu pít krev. I otřesný Aiden byl příjemnější. Tento rádoby vtipný (rozuměj trapný) chlapík hlásí nesmyslné hlášky, útočí na protivníky jojem a k tomu má ještě za kamarády tým neuvěřitelných nekňubů. Celá hackersko-anarchistická skupina DedSec je parta žabařů a looserů, které šikanovali na škole.

K tomu si připočtěte tuctový příběh bez nápadu a dojde vám, že hlavní osazenstvo ani story Watch Dogs 2 nebude tím, co vás bude u hry držet. Tyto věci je lepší ignorovat, abyste si mohli užít hratelnost. Marcus je na hackera, který sedí celé dny za počítačem, fyzicky překvapivě zdatný. Běhá jako fretka, skáče jako kamzík, a dokonce metá přemety.

Adrenalinová jízda
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Za volantem mu to taky jde. Jízdní model byl ještě vyladěn a je příjemnější než u jedničky. Nelicencované vozy mají navíc obstojný model poškození. K tomu si připočtěte ještě motorky a lodě a bude vám jasné, že při brázdění San Franciskem se nudit nebudete. Životnost hry je navíc slušná a sahá až k třem desítkám hodin.

Město je totiž plné hlavních i vedlejších úkolů, které naleznete jak na mapě, tak v mobilní aplikaci. Všechno to hackování je super jako před dvěma roky. Můžete dálkově ovládat vozy, měnit barvu na semaforech, odpálit elektrické vodiče nebo plyn v kanálech. A na konkurečního hackera můžete zavolat i policii. Nápadů je zde dost.

Kvadrokoptéra je jedna z nejlepších novinek hry.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Největší a nejlepší novinkou jsou však dálkově ovládané autíčko a kvadrokoptéra. S jejich pomocí se dostanete do nepřístupných lokací a hackování posunete opět dál. Skvělá je i 3D tiskárna na vaší základně, kde si můžete vytisknout zbraně. Moderní technologie této hře prostě říkají „Pane!“ Ať jsou reálné, nebo ne.

Hra obsahuje multiplayer, a to v podobě kooperace, lovů odměn nebo hackovací invaze. Moc dobře ale před vydáním hry ani po nefungoval, takže ho hodnotit nebudeme. Nápad ale má. Watch Dogs 2 je dobrá hra a povedená městská akce. Shazují ji však hlavní hrdinové a opět tuctový a nudný příběh. Chceme lepšího hrdinu i zajímavější příběh. Zde si přijdou na své ti, co story neřeší a chtějí si zahrát dobrou městskou akci.

Fotogalerie
24 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 7/10

Plusy:
Krásně zpracované San Francisko
Pěkná grafika
Jako městská akce hra obstála
Spousta úkolů a vedlejších aktivit
Bombastické autíčko a kvadrokoptéra
Minusy:
Otravný hlavní hrdina i jeho parta
Tuctový příběh
Slabý soundtrack

 

Infobox
Datum vydání: 15. listopad 2016 (konzole), 29. listopad (PC)
Platformy: PlayStation 4 (recenzováno na PS4 Pro), Xbox One, PC
Cena: 1699 Kč (konzole), 1399 Kč (PC)
Výrobce: Ubisoft Montreal
Vydavatel: Ubisoft
Distributor v ČR: ConQuest
Jazyk: AJ