Zdeněk Pohlreich (59) je zkušený šéfkuchař, který vášni k vaření zcela podlehl. Díky svému televiznímu pořadu mohl vidět, jak to v mnoha restauracích chodí, sám provozuje tři a navíc vydal několik kuchařek.

Pohlreich přiznává, že ví, že v restauracích lidé nepracují poctivě. „V gastronomii pracuje asi dvě stě tisíc lidí. Myslím si, že je hromada těch, kteří to nemohou dělat poctivě. Zkrachovali by. Máme jednadvacetiprocentní zdanění a lidi chtějí meníčka za sedmdesát korun. Tak si to spočtěte. I kdyby chtěli, nemůžou být poctiví,“ vysvětluje v rozhovoru pro Živnostenskélisty.cz.

Pohlreich jejich počínání sice neschvaluje, ale prozradil, že je chápe. „Hospod jsem viděl hromady a jsem přesvědčený o tom, že kdyby se některé podniky měly začít chovat poctivě, tak je to jejich konec. Ti, co kradli, budou krást dál, žádná elektronická evidence tržeb tomu nezabrání,“ dodává.

Fotogalerie
19 fotografií