Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Záhadná smrt krásné Věrky (†23): Někdo jí v Ústí namíchal smrtící koktejl drog

Autor: dce - 
8. listopadu 2016
11:20

Proč musela teprve třiadvacetiletá Věrka K. zemřít? Na tuto otázku hledá odpověď ústecká policie. Studentku vyléčenou z drogové závislosti v osudný den zabil pervitin. Její organismus nezvládl drogu a ona i přes okamžitou lékařskou péči zemřela. Policii ale chybí detaily o jejím pohybu jen pár minut před smrtí.

Bylo 23. května, když kolemjdoucí našli u schodů vedoucích k přístavnímu molu v Ústí nad Labem bezvládnou ženu. Skončila ve stavu přímého ohrožení života v nemocnici, ale po pár hodinách zemřela. Policii se nakonec podařilo alespoň částečně záhadu smrti mladé dívky rozluštit. V některých věcech ale stále pátrají a prosí veřejnost o pomoc.

„Ve věci šlo o podezřelé úmrtí ženy, z tohoto důvodu byla do věci zainteresovaná služba kriminální policie a vyšetřování a věc začala prošetřovat. Následně bylo zjištěno, že se jedná o třiadvacetiletou Věru K. z Mostu, která žila v Mostě s rodiči a pravidelně dojížděla do Děčína do školy,“ uvedl v pořadu České televize Na Stopě vyšetřující kriminalista.

„Při pitvě jsme zjistili známky dlouhodobé nitrožilní aplikace drog. Byly zjištěny četné nitrožilní vpichy v obou loketních jamkách. Vpichy byly různého stáří, loketní jamky byly projizvené. Toxikologický nález přinesl jednoznačný výsledek o otravě pervitinem, kdy amfetamin i metamfetamin byl zjištěn prakticky ve všech odebraných biologických vzorcích ve vyšším množství,“ popsala soudní lékařka Andrea Vlčková.

Věra měla už v minulosti dlouhodobý problém s drogami, ale dobrovolně postoupila léčbu a závislosti se zbavila. Dokonce se před nedávnem i zlepšila ve škole a bylo téměř jisté, že se jí i přes veškeré problémy podaří studium úspěšně zakončit. Právě v osudný den 23. května se mělo rozhodovat o její budoucnosti.

Místo, aby jela do Děčína, vystoupila už v Ústí nad Labem. Ten den navíc jela i pozdějším vlakem, u vestibulu na nádraží se několik minut zdržel, pokuřovala a neustále kontrolovala telefon. Nakonec vyrazila směrem do centra přes ulici V Jirchářích. Odsud se vydala zpět k řece, kde byla o několik minut později nalezena už v bezvědomí.

Podle policie se měla v Ústí s někým setkat. Vzhledem k tomu, že se ale ve městě příliš neorientovala, mohla se kolemjdoucích ptát na cestu. Věra na sobě měla džínovou bundu, tmavě modré džíny a černou kabelku. Na nohách měla černé tenisky s bílým lemem dole.

Pokud jste si Věry všimli nebo vám položila nějakou otázku, ozvěte se policii na čísle 721 645 472. Policie potřebuje zaplnit bílé místo v době mezi 7:41 až 7:54, kdy dívku nezabíraly žádné kamery. Prodal jí v tu chvíli někdo smrtící koktejl drog, který ji zabil?

PALERMITANO ( 8. listopadu 2016 19:26 )

krtekzhor ( 8. listopadu 2016 19:02 )

tentokrat tebou souhlasim ty pucisto

jany ( 8. listopadu 2016 18:53 )

tohle nechapu. ve zprave jasne pisou, ze fetovala, mela ruzne stare vpichy, tedy ne nejake davne vpichy ze starych dob pred udajnym vylecenim. tkane podle te zpravy mela nacucane drogami. zmatene pobihani po usti bez toho, aby mela treba nejaky normalni sraz s kamaradkou odtamtud je asi co? a proc musi blesk nesmysle tvrdit, ze se uz vylecila, kdyz zjevne ne?

LordHoror ( 8. listopadu 2016 18:27 )

Vypada to tak .měli by to napsat na parte

marti33 ( 8. listopadu 2016 18:12 )

Tvrdé drogy nejdou vyléčit, ptž způsobují změny ve struktuře mozku. Léčit se dají jen olovem dealeři.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání