Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Seskok se změnil v boj o život: Muž narazil do stromů v rychlosti 145 km/h!

27. října 2016
15:42

Přežil vlastní smrt! Base jumper Eric Dossantos málem přišel o život při seskoku z hory ve francouzském Chamonix. Seskok totiž nešel podle plánu a muž narazil v rychlosti 145 km/h do stromů! Celou nehodu zaznamenala kamera na jeho helmě.

Zkušený base jumper Eric Dossantos se 29. září vydal do francouzského Chamonix, kde měl v plánu seskok ve speciálním obleku z jedné z tamních hor. Seskok ale nešel podle plánu a muž se podíval smrti do očí.

Dossantos zkušeně přeletěl skalnatý svah, ale při přeletu nad lesnatým úpatím náhle a nečekaně přišel o rychlost. Base jumper nestihl ani zareagovat a v rychlosti zhruba 145 km/h do stromů narazil. Náraz to byl opravdu silný, jeden ze stromů totiž přelomil.

Video  Base jumper natočil své setkání se smrtí.  - Youtube/Eric Dossantos
Video se připravuje ...

Trvalo tři hodiny, než zraněného muže objevili místní dělníci. Probudil se až v nemocnici, kde zjistili, že má frakturu ramene a klíční kosti, tři zlomená žebra, natržená játra, poranění hlavy a další zranění. „Měl jsem zemřít, ale nestalo se a teď pracuji na uzdravení,“ popsal muž, který ale nehodlá na extrémní sporty zanevřít a těší se na svůj další seskok.

Zobrazit celou diskusi