Podle informací od mluvčí pražských hasičů Pavlíny Adamcové čidlo galvanovny požár zachytilo ve čtvrtek ve 2:07 ráno. Ve stejný čas i ostraha objektu zalarmovala hasiče, ti dorazili na místo za rekordních 10 minut

Hasiči v noci ze středy na čtvrtek zabránili ekologické katastrofě. Ve Štěrboholské ulici totiž hořela galvanovna.
Autor: Hasiči hlavního města Praha
„V galvanovně se nacházely tlakové lahve a zhruba 6 kubíků kyseliny chlorovodíkové a další chemikálie. Vedle chemické provozovny přímo v objektu je sklad kyanidu, z druhé strany zase lakovna a měnírna. Z objektu se také v průběhu hašení ozvaly exploze,“ uvedla v tiskové zprávě Adamcová. Pokud by se požár rozšířil i do okolních budov, mohlo dojít k ekologické katastrofě.

„Nebezpečí představovaly nejen zplodiny hoření, hasiči hasili v dýchací technice, ale také voda pod nohama hasičů, kdy nebylo jasné, jaké všechny chemikálie se v galvanovně nacházejí,“ dodala Adamcová.

Bylo obrovské štěstí, že se nikomu nic váženého nestalo, přesto si pražská záchranná služba do péče převzala jednoho člena security služby objektu, navíc naměřené hodnoty úniku nebezpečných látek do ovzduší nepřekročily stanovené limity, nebezpečí lidem v okolí nehrozilo.