Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Stařec (87) ukopal manželku (†81), do vězení ale nepůjde! Nic si prý nepamatuje

Stařec (87) ukopal manželku (†81), do vězení ale nepůjde! Nic si prý nepamatuje.
Stařec (87) ukopal manželku (†81), do vězení ale nepůjde! Nic si prý nepamatuje.  (Autor: Jitka Pecharová)
Autor: jp - 
26. října 2016
16:24

Bez trestu vyvázl stařec Josef K. (87) z Pardubic nařčený z ubití a ukopání své manželky Zdeňky L. (†81). Soud mu sice prokázal vinu, ale místo pobytu ve vězení mu nařídil ústavní léčbu v psychiatrické léčebně.

Senior svoji choť napadl v jejich bytě při jedné z hádek, které u nich byly stále častější zejména kvůli prohlubujícím se zdravotním potížím manželů. Špatně se pohybující ženě, trpící maniodepresemi, měl muž způsobit asi 10 ran úderem pěstí nebo kopnutím do hlavy, trupu i končetin. Nehybně ležící seniorce pak zavolal záchranku. Několik hodin po hospitalizaci zraněním podlehla.

Muž útok popřel a tvrdil, že choť zřejmě vpustila do bytu člověka, který ji napadl, možná s úmyslem zmocnit se jejích zlatých náušnic. „Já ji měl rád. Kdybych do ní jen trochu strčil, vím, že by byl rozvod,“ hájil se Josef K. Policie ale jeho verzi vyloučila. Útok si senior podle všeho nepamatoval, protože trpí Alzheimerovou chorobou a také demencí.

snufina ( 26. října 2016 17:04 )

To je ale divné. Docela běžný postup jak pustit někoho do bytu a být napaden. To na demenci nevypadá. Ukopat ho jako ON manželku. Mohl by si při tom myslet, že pustil někoho do bytu, hajzl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání