Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vyzkoušeno: Jak se zbavit nepovedené barvy vlasů? Drogerii se raději vyhněte

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
27. října 2016 | 06:00

Barvu svých vlasů měním zhruba každé tři měsíce. Má šéfová z toho šílí a ani jejich kvalita není taková, po jaké my ženy běžně toužíme. Posledním mým výstřelkem byla trendy světle fialová, které jsem se zhruba po měsíci rozhodla zbavit.

Svou přírodní barvu vlasů mám tmavě hnědou, ale setkávám se s ní jen v okamžicích, kdy jsou mi vidět odrosty. Už rok a půl se totiž snažím dosáhnout stříbrně šedivé, což je téměř nadlidský úkol. Vlasy musíte totiž odbarvit téměř dobíla, abyste je poté byla schopna natónovat do stříbrné. A i ta se vymývá velmi rychle.

Doma to nezkoušejte
...
Autor: Brigita Zemen

Jako by nestačilo, že odbarvování vlas ztenčí a vysuší, takže jeho kvalita jde samozřejmě dolů, občas mám (jako každá z nás) ten záchvat, že se přece nemusím vypravit ke kadeřníkovi, protože to nějak zvládnu i sama doma. No, skutečnost je samozřejmě jiná a zpravidla se po takových geniálních rozhodnutích pokorně zase vrátím k odborníkovi, aby mě spasil.

Nejinak tomu bylo i v případě fialových vlasů. Zbavovat se takto výrazné barvy jsem si sama už opravdu netroufla (přestože dosáhnout jí bylo docela hračka) a vypravila jsem se do pražského salonu Luvoxy Hair & Beauty za senior stylistou Tomášem Koblásou, aby dokázal zázrak.

...
Autor: Brigita Zemen
Už nezlobit!

Tomáš mi neřekl nic, co bych předem netušila – odbarvováním se vlasy ztenčily natolik, že jsme z nich museli fialovou stáhnout velmi šetrně, za použití toho opravdu nejslabšího peroxidu. Kdybychom použili silnější, mé poškozené vlasy by to nevydržely a ulámaly by se. Jediným východiskem by pak byl krátký klučičí sestřih a do toho se mi zatím opravdu nechtělo.

Dalším řešením by bylo vlasy obarvit na tmavší odstín, ale to nebyla možnost, nad jakou bych uvažovala. Každopádně ani v tomto případě bych nedoporučovala koupit si tmavou barvu v drogerii a pustit se do přebarvování svépomocí. Barva vám totiž téměř vždy chytne tmavší, než je na krabičce, a pokud s ní nebudete spokojená, je ještě těžší se jí zbavit než na začátku procesu.

Zachraň, co můžeš
...
Autor: Brigita Zemen

Vzhledem k použití opravdu šetrného odbarvování mi bylo jasné, že světle stříbrné barvy se opět nedočkám. Ostatně vlasy byly po odbarvování tyrkysové a bylo potřeba je natónovat na tmavou šedivou. Tomáš mi do nich ještě před samotným tónováním dal regenerační kúru, aby se vzpamatovaly.

Jsem tak zase na začátku cesty za stříbrnými vlasy, a než se opět rozhodnu nechat si je u odborníka odbarvit, budu jim muset dát čas na vzpamatování se a přestat je na chvíli týrat. Už teď si ale nejsem jistá, jak dlouho to vydržím.

Autor: Brigita Zemen