Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhadná smrt krásné Mirky (†17): Její poslední slova lámou otci srdce

Mirka (†17) před sebou měla celý život.
Mirka (†17) před sebou měla celý život.  (Autor: Facebook)
Autor: shp - 
26. října 2016
12:26

Stokrát položená otázka, na kterou nedokáže nikdo odpovědět. Rodiče, blízcí ani spolužáci nechápou, proč musela krásná a vždy usměvavá Mirka (17) ze slovenského Lipovníka odejít z tohoto světa tak mladá. Jejího otce stále sužují poslední slova, která mu řekla.

Mladá kráska, která nebývala nikdy nemocná, si minulý čtvrtek lehla, že si trochu zdřímne. Její máma milovanou dceru po příchodu z práce našla bez známek života. Nepomohlo umělé dýchání ani masáž srdce. Podle lékařky studentka z obchodní akademie zamřela na syndrom náhlého úmrtí.

Mirka byla mladá a plná životních snů. To, co se stalo, je pro rodinu jako nejhorší sen, ze kterého se nemůžou probrat. „Nebývala nemocná, jediné, na co si občas stěžovala, byla bolest nohy,“ říká Novému Času se slzami v očích otec Mirky Miroslav. Právě on viděl svou dceru naposledy živou.

Slova, kterými popsal osudné chvilky, se mu jenom těžko hledala. „Nedokážeme se smířit s tím, že ji už neuvidíme. Ještě předtím byla u tety, kde si hrála s jejími vnoučaty. Potom přišla domů a lehla si, protože marodila. I já jsem byl trochu nemocný, proto jsem se šel doma saunovat. Ona však jít nechtěla a řekla mi, že si jde raději lehnout,“ řekl otec.

To byla její poslední slova. Žádný náznak něčeho vážnějšího na ní jsem si nevšiml. Byla usměvavá jako vždy,“ dodal smutně. Nehybné tělo Mirky našla její máma po návratu z práce. „Nejdřív si všimla, že je bledá, a když k ní přišla, zjistila, že je už studená. Přiběhla okamžitě za mnou: Mirka nedýchá,“ pokračuje s těžkostí v hlase rodič.

Oba jsme běželi k ní. Pokoušel jsem se nejdřív zjistit, zda nemá zapadnutý jazyk. Potom jsem jí dával umělé dýchání a masáž srdce. Všechno bylo marné. Nebylo jí pomoci. Jak usnula, tak zřejmě po chvíli zemřela. Pánbůh ji jako by vypnul z elektřiny. Nejhorší je, že ani nemám na koho nadávat, protože zemřela bez toho, aby za to někdo mohl,“ dodal otec.

Zemřela na syndrom náhlého úmrtí. Selhalo něco, o čem my lékaři ani nic netušíme,“ řekla o smrti náctileté dívky její ošetřující lékařka Ľubomíra Balážová. „Bude všem velmi chybět. Byla sluníčkem, které rozdávalo dobrou náladu a stále se usmívalo. Nikdy si na nic nestěžovala,“ uzavřel zdrcený táta Mirky.

AMkl ( 11. listopadu 2016 13:26 )

Chudák holka dozvěděla sem se, že spousta mladých holek v poměrně mladém věku umírá kvůli hluboké žilní trombóze, a následné plicní embolii, která se právě projevuje jako bolest v hrudníku :o důvodem je velice často antikoncepce plus kouření nebo trombofílie, na kterou se nemusí včas přijít Je to pěkný kentus, sama sem embolii prodělala a původně sem ji vnímala jen jako bolest zad :/ samozrejme je to jen můj osobní dohady, který mě napadl jako první možnost, co se slečně mohlo stát :/

Mondo22 ( 8. listopadu 2016 13:12 )

 Mirka mala problem s hruhnikom..sa par dni stazovala na bolest hrudnika a nie nohy..preboha vsetko poprekrucane..aj s jej otcom..taketo nepravdive informacie sirit..otras..hanba

Mondo22 ( 8. listopadu 2016 13:09 )

 Tak toto je uplne sprosto napisane..Mirka nemala problem s nohou..ale bolesti hrudnika..uplne poprekrucane vsetko aj tie reci s jej otcom..cele zle..

sheba ( 27. října 2016 00:28 )

o jednu čobolku míň

w.mojko ( 26. října 2016 15:31 )

stáva sa... aj moja susedka tak pošla- v škole zrazu odpadla a nebolo jej pomoci...tiež syndrom náhleho úmrtia...je to hrozné,ale nič sa nedá zmeniť

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání