Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) bude během prodlouženého víkendu opravovat tramvajovou trať mezi zastávkami Ohrada a Palmovka. Omezení, které kvůli tomu vznikne, se dotkne celkem pěti tramvajových linek v obou směrech.

Linku číslo 1 DPP ve směru od Sídliště Petřiny odkloní a z Palmovky pojede přes Balabenku, Polikliniku Vysočany, Nádraží Vysočany, Kolbenovu, Starý Hloubětín a Hloubětín až do zastávky Lehovec.

Z Palmovky o víkendu tramvaje na Ohradu nepojedou.
Autor: David Vaníček

Linka číslo 6 pojede od Kubánského náměstí z Palmovky dále přes Stejskalovu, Bulovku, Kobylisy a Ládví až do zastávky Sídliště Ďáblice.

Tramvaje číslo 10 směrem od Sídliště Řepy dojedou do zastávky Biskupcova, odtud pojedou přes Ohradu do zastávky Vozovna Žižkov.

Linka číslo 16 ve směru od Kotlářky přijede také na Biskupcovu, tudy pojede dál přes Ohradu a Chmelnici na Spojovací.

Omezení se dotkne také noční tramvajové linky číslo 55, která od Ústředních dílen Dopravního podniku přijede do Biskupcové, dále pak na Ohradu a Vozovnu Žižkov.

Tramvaje nahradí autobusy

Na opravovaném úseku tramvajových zastávek budou fungovat náhradní autobusy. Linka X10 obslouží trasu Biskupcova – Ohrada – Krejcárek – Palmovka, v nočním režimu pak bude jezdit linka X55, která pojede po trase Biskupcova – Ohrada – Krejcárek – Palmovka – Bulovka – Kobylisy – Vozovna Kobylisy.

Vizualizace výluky v oblasti Ohrady a Palmovky
Autor: DPP

Opravné práce zde DPP zahájí ve sváteční pátek 28. října přibližně ve 4:30, rekonstrukce potom skončí v neděli 30. října ve 20:00.

Nepojede metro

Během celého prodlouženého víkendu musejí Pražané také znovu počítat s výlukou metra na lince C v úseku mezi Kačerovem a Muzeem, a to kvůli souvislé výměně kolejnic v úseku Budějovická – Pražského povstání. 

Po dobu trvání obou výluk bude zavedena náhradní autobusová doprava. V denním provozu bude linka XC jezdit v trase Hlavní nádraží – Muzeum – I. P. Pavlova – Vyšehrad – Pražského povstání – Pankrác – Budějovická – Kačerov (a bude stavět u všech stanic metra).