Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Oblačno 7°C

Niki69 měla v Hradci kamarádku: Další prostitutka roznášela vědomě HIV

HIV pozitivní prostitutka nabízela své služby na internetu jako Niky69.
HIV pozitivní prostitutka nabízela své služby na internetu jako Niky69.  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
25. října 2016
17:11

Policie v Hradci několik týdnů rozplétala případ prostitutky, která vědomě šířila virus HIV. A nyní našli další profesionální společnici, která také nakazila několik zákazníků.

Hradečtí policisté mají opět napilno. Po jedné obviněné prostituce, která šířila virus HIV, tu mají už druhou. Niki69 – první výtečnice – své služby nabízela přes internet. Policisté našli 25 jejích zákazníků - naštěstí jsou všichni zdraví, virus se nepřenesl.

Takové štěstí ale nemusí mít pět jiných mužů, kteří provozovali sex za peníze s další nemocnou prostitutkou. Policisté třiadvacetiletou ženu odhalili v rámci vyšetřování prvního případu.

„Žena, která je HIV pozitivní a má virovou hepatitidu typu C, měla mít od prosince loňského roku do října letošního roku nechráněný pohlavní styk s pěti poškozenými, a to i přesto, že již byla v minulosti za obdobnou trestnou činnost  dvakrát pravomocně odsouzena,“ uvedla policejní mluvčí Hana Klečalová.

Ženu policisté obvinili ze zločinů pokusu těžkého ublížení na zdraví a šíření pohlavní nemoci, za což jí hrozí až 12 let vězení. „Žena je stíhána vazebně,“ dodala mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání