Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hrad zaplatí za Zemanova Peroutku: Exekutor mu dal pokutu 100 tisíc

Autor: bru/ČTK - 
24. října 2016
14:36

Exekutor uložil prezidentské kanceláři pokutu 100.000 korun za nerespektování rozsudku v kauze novináře Ferdinanda Peroutky. Pokud Hrad nesplní svou povinnost omluvy, může mu exekutor obstavit účet. Informaci České televize ČTK potvrdil právník Peroutkovy vnučky František Vyskočil.

Exekutor podle něj zvolil nejvyšší možnou pokutu s tím, že stát by měl být prvním z těch, kdo respektují pravomocná soudní rozhodnutí.

Hrad musí zaplatit do tří dnů

"Soudní exekutor pověřený Obvodním soudem pro Prahu 1 vydal dnešního dne exekuční příkaz ke splnění povinnosti," uvedl Vyskočil. Hrad má podle něj pokutu zaplatit do tří dnů.

Peroutkově vnučce Terezii Kaslové přiznaly soudy nárok na omluvu za to, že Zeman označil jejího děda za autora článku Hitler je gentleman a výroku "nemůžeme-li zpívat s anděly, musíme výti s vlky". Existenci článku se Hradu nepodařilo doložit, podle historiků jej Peroutka nenapsal. Zeman i nadále trvá na tom, že text četl. Autorem výroku o vytí s vlky je novinář Jan Stránský.


rudyptak48 ( 25. října 2016 20:42 )

úchylům bude dávat medaile na hradě, určitě tě také dekoruje, pokud si jeho kamarád

marlen52 ( 24. října 2016 19:14 )

zdenekk ty asi nemáš rád pana presidenta viď každého kdo napadne peroutkovou na toho reaguješ.ale můžem přidat svů názor jako ty tak se hoď do klidečku

moiaza ( 24. října 2016 19:08 )

Žasnu! Rudypták48 si tyká s prezidentem ČR. To už si s prezidentem opravdu tyká kdejaký uchyl?

rudyptak48 ( 24. října 2016 19:01 )

* * LIDOVÝ PREZIDENT * Zemane, Zemane, tvé slavné bonmoty, jsou tak věrohodné, jak falešné noty. Seš přece prezident, proč by ses omlouval, stojíš nad zákonem, kdo by tě žaloval. * Jen chudák senilní, má rád tvé výroky, myšlenky stupidní, patří jen do stoky. Oblečen ve špínu, v prasečím kožichu, házíš po nás hnojem a my jsme potichu. * Chceš být velkým hráčem mezi prezidenty, z hradu si vytvořil rozum na patenty. Tak velkého machra hrad ještě neviděl, i ten Milouš Jakeš moc by ti záviděl. * Před naším Milošem není žádný čistý, Peroutka a Seifert byli prý nacisti. Ovčáček teď prohledává snad všechny archívy, pro Miloše objevuje jenom další špíny. Sliby, chyby, to zná každé dítě, a ty tvé bonmoty, ty už nespasí tě. Hloupých slibů byla již hromada, i ta naše sametová, přesně tak dopadla. * Ta tvá kamarila je skvost mezi skvosty, odborníků málo a lokajů spousty. Poděkujme Moskvě, že nám tolik dala, stvořila nám androida, prezidenta práva. *

kukuku ( 24. října 2016 17:52 )

Zaplatí stát tak, že si přendá 100 tisíc z jedné kapsy do druhé. To vybojovala vnučka nechápající, že dosáhla zveřejnění právě tech článků, které se dědovi nejméně povedly, kde Hitlera chválil nejvíc.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa