Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapeček (8) roztahoval panenkám nohy a lízal je: Případ týraných vlčích dětí z Chomutova před soudem

Autor: uá - 
24. října 2016
14:51

Neuměly se najíst, neznaly sprchu, bály se vody. Téměř nemluvily, a když přece jen otevřely pusu, vyrážely ze sebe většinou jen vulgarismy. Tak své dvě děti vychovali Anděla R. (38) a její druh Julius C. (40), kteří se teď zpovídají před soudem z jejich týrání.

Nikola (9) a její bratr Julius (8) se neustále stěhovali z jednoho konce Chomutova na druhý, takže i sociální pracovnice měly problém je najít. Jejich rodiče na ně kašlali, podle obžaloby jim nedávali najíst, takže děti chodily žebrat. Hádali se před nimi, rvali se a píchali si drogy. Jediná jejich výchova spočívala v tom, že je řezali vařečkou a zřejmě i nožem.

Pracovnice Klokánku, kde děti nakonec skončily, totiž na těle Nikoly našly řezné rány ve tvaru písmen X a L. Malý Julius je zase šokoval tím, že panenkám roztahoval nohy a lízal je. „Nikolka řekla, že ho to naučil táta,“ uvedla pracovnice Klokánku, která se o děti starala.

Matka i její druh vypovídat odmítli a k soudu se včera ani neobtěžovali. Oběma přitom hrozí až 8 let vězení.

Děti jsou kvůli nim retardované

Podle obžaloby oba partneři své děti týrali od roku 2007, tedy od doby, kdy se narodila Nikola, do roku 2011. Sociální pracovnice matce nabízely azyl, kde by mohla být i s dětmi, odmítla to ale. Děti pak skončily v Klokánku. Nyní jsou u pěstounů na Berounsku. Podle obžaloby oba partneři zavinili to, že jsou retardované.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání