Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na Maltě se zřítilo letadlo. Zahynulo nejméně pět lidí

Zřícené letadlo na Maltě
Zřícené letadlo na Maltě  (Autor: Twitter)
Autor: mib/ČTK - 
24. října 2016
09:21

Na maltském mezinárodním letišti v pondělí ráno havarovalo malé letadlo. Krátce po vzletu se ze zatím neznámých příčin zřítilo, informoval list Times of Malta. Při neštěstí zahynulo nejméně pět lidí. Spekulace médií, že šlo o stroj užívaný pohraniční agenturou EU Frontex, mluvčí agentury popřel.

Malé vojenské letadlo spadlo nedaleko startovací dráhy jediného maltského letiště, které leží v katastru obce Luqa, asi šest kilometrů jihozápadně od metropole Valletty. Po dopadu začal stroj okamžitě hořet. Na videích a fotografiích z místa neštěstí je vidět hustý černý dým, který stoupá z hořících trosek.

V letadle typu Metroliner, které má místo pro deset lidí, podle listu Times of Malta cestovalo přinejmenším pět osob. Všechny zřejmě zahynuly. Letoun byl podle úřadů na cestě do libyjské Misuráty.

Maltská média ráno informovala, že při neštěstí zahynuli zřejmě zaměstnanci evropské pohraniční agentury Frontex. Mluvčí agentury Krzysztof Borowski ale následně agentuře Reuters řekl, že "letadlo, které havarovalo na Maltě, Frontex nevyužíval". Neupřesnil ale, zda na palubě stroje byli či nebyli zaměstnanci pohraniční agentury.

Deneček ( 24. října 2016 12:33 )

Členové cestovky,kteří převáží ekonomické migranty od Libyjských hranic.

snehulak ( 24. října 2016 10:31 )

To nic, evropských úředníků je stejně až příliš.

Zobrazit celou diskusi