Bude tomu už skoro rok, co paní Jana v Praze 2 našla zlatý prsten. Od té doby pátrá po jeho majiteli, zatím se jí ho ale najít nedaří. „Pamatuji se, jak jsem tenkrát šla zhruba v 18:30 na nákup do řeznictví, a při odchodu jsem si prstenu všimla v gumové rohožce u vchodu uvnitř prodejny. V tu chvíli jsem oslovila všechny přítomné, zda neztratili prsten,“ popsala Jana z Prahy 2.

V řeznictví ani na matrice nepomohli

Když poprosila o pomoc pracovníky řeznictví, setkala se s absolutním nezájmem. „V řeznictví jsem na sebe nechávala kontakt, přitom jsem se setkala s takovou neochotou personálu, že jsem tam přestala nakupovat,“ sdělila Blesk.cz znechuceně paní Jana.

Majitele, jehož svatba se podle data, které je vyryto na prstenu, konala v 50. letech minulého století, se snažila najít dokonce i přes matriku. Bohužel ale neúspěšně. Proto nyní zkouší další možnost, a to internet a média.

„Jde mi o to, aby se prsten dostal majiteli, a nepřijmu za něj žádnou odměnu v jakékoli formě,“ uzavřela Jana.

Na prstýnku je vyryto datum jednoho dne vánočního svátku z roku 1956 a ženské křestní jméno. Pokud Vám je prstýnek povědomý či víte, komu patří, ozvěte se na e-mail tip@blesk.cz.