Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Poslední okamžiky před smrtí: Na rakovinu umírající muž podstoupil eutanazii

Autor: shp - 
21. října 2016
13:01

V roce 2012 diagnostikovali lékaři Australanovi Maxu Bromsonovi (†66) rakovinu kostí. Její finální stadia provázejí nesmírné bolesti. Muž si proto řekl: „Sám rozhodnu o tom, kdy odejdu.“ Začal studovat vše o eutanazii, kterou nakonec podstoupil o dva roky později. Jeho rodina nyní zveřejnila záznam jeho posledních chvil.

Bromson se stal v Austrálii velmi známým obhájcem eutanazie. Tvrdil, že každý člověk má právo na důstojný odchod ze světa. V Austrálii je oficiálně eutanazie ilegální. Stejně tak je nelegální k ní někomu pomoci.

Smrt Bromsona stále vyšetřuje policie, rodina proto zveřejnila video zachycující Bromsonovy poslední chvíle před smrtí. Příbuzní záznam pořídili, protože jim bylo jasné, že budou kvůli dobrovolnému odchodu Maxe vyšetřováni.

Konec v kruhu rodinném

Na videu je vidět, jak si Bromson bere smrtící pilulku, jeden z příbuzných ho drží za ruku a říká mu: „Mám tě rád, kámo.“ Další příbuzný mu pak podává alkohol a říká: „Na, tady máš něco dobrého na zub.

Po několika okamžicích je vidět, jak Bromsonova hlava klesá níže, ruka se spouští k zemi, je vidět, že muže trpícího rakovinou opouští život. Záznam vyvolal v Austrálii velkou vlnu kontroverze.

marlen52 ( 21. října 2016 19:36 )

to je v pořádku je lepší odejít o pár dnů dřív než si trošku prodloužit žívot a prožívat kruté bolesti

pepen ( 21. října 2016 19:23 )

Má naprostou pravdu-proč šíleně snášet bolest a vypadat ke konci života, jako zrůda!!Měl své blízké u sebe a důstojně odešel-je to krásný.

sores ( 21. října 2016 16:56 )

 Konce lidí jsou strašlivé a nedůstojné!!! S.vi.ně příroda už tak se jí člověk nepovedl jak dokáže být bestiální a ještě ty konce, no fuj!

Zobrazit celou diskusi