Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Po špinavé debatě v těsné blízkosti: Trump a Clintonová se špičkovali u večeře

Autor: Alexandr Božilov - 
21. října 2016
12:25

Po celou kampaň se vzájemně obviňují a uráží. Trump dal demokratické kandidátce přezdívku „Křivá Hillary“, ona zase jeho kampaň označila jako nenávistnou a rozdělující společnost. Na charitativní akci v New Yorku ale hodili nevraživost stranou a usedli téměř vedle sebe. Oba kandidáti si také několikrát vzájemně vykouzlili úsměv na tváři.

Tradiční newyorská charitativní večeře je považována za přátelskou akci, kde si prezidentští kandidáti ze sebe navzájem dělají legraci. Jenže tato večeře se konala jen jeden den po nenávistné třetí debatě, během které si oba kandidáti ani jednou nepotřásli rukama.

Zpočátku to sice vypadalo, že si nevraživost z poslední debaty oba přenesli s sebou i na charitativní večeři – žádný oční kontakt, žádné podání ruky. Když ale Trump povstal, aby začal svůj projev, přátelsky Hillary poklepal po rameni. Pak už se oba dobře bavili. Clintonové ale zmizel úsměv z tváře hned několikrát. Třeba při replice Trumpa, kdy o ní prohlásil, že předstírá, že „necítí nenávist ke katolíkům.“

Trump při tom začal svůj projev zlehka: „Je pěkné tu být s 1000 skvělými lidmi. Já tomu říkám večeře v kruhu přátel. Ale pro Hillary je to nejpočetnější obecenstvo v jejím životě.“ Do své soupeřky si také rýpl v souvislosti s jejím vztahem vůči bankéřům z Wall Street: „Znám Hillary už dlouho, ale tohle je úplně poprvé, kdy mluví k tolika byznysmenům a nedostane za to zaplaceno.“

Clintonová sice o sobě prohlásila, že humor není její nejsilnější stránka, ale některé vtípky se jí také vydařily. Na začátku třeba prohlásila, že ať už volby dopadnou jakkoliv, v každém případě bude mít Amerika buď první prezidentku, nebo prvního prezidenta, který rozpoutal twitterovou válku se zpěvačkou Cher.

Clintonová si také rýpla do jeho skandálu s nevhodným chováním vůči ženám: „Místo toho, aby viděl sochu Svobody jako symbol naděje, vidí ji jako čtyřku, možná pětku, když ztratí pochodeň a desku a změní si účes.“

Je to zřejmě naposled, kdy si oba kandidáti užili večer plný humoru. Volby začínají už 8. listopadu a kampaně, do kterých vrhli maximální úsilí, právě vrcholí.

nate ( 21. října 2016 16:08 )

Je to magor s krátkým frňáčkem.

nate ( 21. října 2016 15:35 )

To tě přejde, jde jen odpoutat se po dvouletém civění na tlouštíka se třemi bradami nad kravatou a vrcholem Rhodosovské plážové polohy pod parapletem.

freecooIin_zika ( 21. října 2016 14:43 )

Nakonec vyjde najevo, že tyhle dvě americký špíny spolu sexují.

danes ( 21. října 2016 14:33 )

To že je ta slavná AMERIKA?je mě z nich na blití .

Zobrazit celou diskusi