Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Inspektoři zasypali šmejdy pokutami: Zaplatí 7 milionů korun

Autor: ČTK, Mii - 
21. října 2016
10:52

Organizátoři předváděcích akcí si prostě nedají pokoj. I přes opakované pokuty je stále pořádají a stále se zaměřením na seniory. Česká obchodní inspekce (ČOI) s nimi ale vede mohutný boj, díky kterému bylo ve druhém čtvrtletí o 2500 předváděcích akcí méně. Na těch zbylých uložila pokuty v celkové hodnotě 6,6 milionů korun.

Největší pokutu dva miliony korun dostala firma Aqua Consilium za prodej výrobku na údajné zlepšení kvality pitné vody. Inspektoři zjistili porušení zákona téměř v 80 procentech kontrol.

„I když jsme v tomto čtvrtletí zaznamenali klesající trend v počtu nahlášených předváděcích akcí, přesto na trhu stále působí společnosti, které se zaměřují především na seniorskou populaci a praktikují nekalé jednání a porušují zákon,“ uvedl ústřední ředitel inspekce Mojmír Bezecný.

Ve druhém čtvrtletí organizátoři ČOI zaslali 180 oznámení o konání více než 3300 předváděcích prodejních akcí, což je o 38 oznámení a 2500 předváděcích akcí méně než v prvním čtvrtletí.

Z celkového počtu 102 provedených kontrol inspekce zjistila porušení předpisů při 79 kontrolách, tj. v 77 procentech kontrol. Je to přibližně stejný podíl jako na začátku roku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi