Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Ložní povlečení pro teplo a pohodlí vašeho domova

20. října 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Povlečení je důležitou součástí vzhledu a celkové atmosféry naší ložnice. Použitý materiál udává pocit pohodlí a tepla, který vnímáme během spánku, barvy a vzory jsou zase důležité pro celkové sladění s dekorací a vzhledem pokoje. 

Ložní povlečení proto musí působit tak, aby už na první pohled vyvolávalo pocity uvolnění a pohody, zkrátka lákalo k zavrtání se do pelíšku v kteroukoli dobu. Je vhodné volit materiály a barvy i podle ročního období, v létě bude příjemný např. chladivý satén a svěží barvy. V zimě bude zase pohodlnější hřejivý flanel. 

Autor: Violet Moon

Druhy a typy ložního povlečení 

Ať už máte rádi nejnovější módní trendy a originální design, nebo dáváte přednost decentním jemným či klasickým vzorům, jsou k mání všechny možné druhy povlečení k uspokojení každého vkusu. Můžete vybírat také z mnoha materiálů – povlečení bavlněné, flanelové, krepové, bambusové, saténové, damaškové aj. 

Autor: Violet Moon

Dětské povlečení 

Maminkám pochopitelně záleží na zdravém spánku jejich dětí, a tak pečlivě zvažují, v čem budou jejich ratolesti, od nejmenších až po ty starší, dobře a spokojeně usínat. Při nákupech dětského povlečení bychom proto měli vybírat jen tu nejvyšší kvalitu, např. 100% bavlnu a nezávadné, ekologické barvy, které zajistí stálost a zářivost všech odstínů i po mnoha praních. Děti milují barvy, pestré vzory a nápaditost, podporující jejich fantazii. Maminky zase ocení praktické a snadné zapínání. 

Autor: Violet Moon

Povlečení s 3D efektem

3D povlečení potěší nejen děti, ale i dospělé s hravější povahou a zalíbením v originalitě a nevšedním stylu. I u tohoto druhu povlečení najdete velké množství různých a velmi krásných motivů – od květin, zvířat, tekoucí vody a dalších přírodních výjevů, přes fotografie měst a nočních ulic až po různá pojetí geometrických tvarů. 

Povlečení s atypickými rozměry 

Kromě klasických verzí najdete i povlečení s atypickými rozměry, velmi oblíbené je tzv. prodloužené povlečení a především tzv. francouzské povlečení, tedy velká přikrývka, svou šíří a délkou dostatečně vyhovující dvěma osobám.