Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlapec (1) zmizel před 25 lety: Na staveništi našli jeho autíčko!

Autor: shp - 
18. října 2016
20:59

Hrál si s ním v den, kdy zmizel, a nikdo z jeho příbuzných už ho poté neviděl. Autíčko, které měl Ben Needham (21 měs.) u sebe před 25 lety, nalezli vyšetřovatelé při kopacích pracích na ostrově Kos, kde dítě naposledy viděla jeho rodina. Pak jako by se pod ním propadla země.

Znovuobnovené pátrání po ostatcích chlapce bylo ukončeno po třech týdnech. Policie ho uzavřela s tím, že dítě pravděpodobně zemřelo při nehodě na staveništi, kde pracoval s bagrem řidič Konstantinos Barkas alias Dino. Ten loni zemřel na rakovinu žaludku a vzápětí ohlásil jeho kamarád policii, že byl do zmizení Bena zapleten.

Následně se rozjely kopací práce, při nichž vyšetřovatelé doufali, že objeví Benovy ostatky. Nepodařilo se. Policie pak přišla se závěrem, že dítě zemřelo při nehodě, při níž ho srazil nebo přejel bagr. „Byla jsem otřesená a s Kerry (Benova matka) jsme plakaly. Je mi z toho zle. Byl to šok,“ reagovala na zprávu Benova babička Christine.

Vyšetřovatelé našli předmět, který podle nich patřil právě zmizelému chlapci. „Čekala jsem, že na sobě nebude mít žádnou barvu, ale jsem si na 90 % jistá, že patřilo Benovi. Na staveništi ho musel pohodit Dino. Nedošlo tam samo. Jasně není zrezlé, protože bylo schované v prachu a ne ve vlhku,“ dodala k nálezu.

Ben Needham zmizel před 25 lety beze stopy na řeckém ostrově Kos. Tehdejší pátrací akce ani nynější kopací práce nedokázaly chlapce nebo jeho ostatky objevit. Po novém svědectví a nálezu hračky však vyšetřovatelé případ uzavřeli s tím, že chlapeček zemřel již v roce 1991 při nehodě.

dzambulka007 ( 22. října 2016 18:46 )

Na staveništi ho nepohodil Dino, ale zanechal vnouček. A milou babičku by měli zavřít až zčerná, protože měla vnuka hlídat, tak at' raději ted' drží hubu. Chlapa mohlo do smrti sžírat, že přejel batole, o kterém nejspíš nevěděl, jinak by ho nepřejel a mít strach, kdyby ne ze soudu, tak zcela jistě z lidí, kteří by na něho hleděli jako na vraha. Četli jste někdy, že by se psalo, jak ho prarodiče vlastně hlídali?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání