Policisté obvinili 14 Vietnamců a jednoho Čecha z nedovolené výroby a prodeje drog jako byly metamfetamin nebo marihuana. Nebyli to však žádní „troškaři“. Jen při zátahu u nich objevili přes čtyřicet kilogramů drog a těžko už někdo bude zjišťovat, kolik jich vyrobili celkem. V případě odsouzení jim hrozí až 12 let vězení.

„Nelegální výrobu metamfetaminu v rozsahu desítek kilogramů na jeden výrobní cyklus skupina provozovala v několika pronajatých objektech, přičemž proces výroby byl rozdělen,“ uvedla mluvčí protidrogové centrály Barbora Kudláčková. Vyrobený tekutý metamfetamin podle ní skupina převážela z příhraničí do centra Prahy, kde jej převáděla na krystaly.

Desítky kilogramů drog

Policisté zajistili u gangu 30 kilogramů marihuany a 12 kilogramů pervitinu. Současně provedli deset domovních prohlídek a 15 prohlídek jiných prostor a pozemků v Praze a okolních městech. Vedle toho zajistili obrovskou laboratoř na výrobu metamfetaminu a chemikálie potřebné k jeho výrobě v opuštěné budově.

Ta byla v pronajatém průmyslovém objektu na okraji vesnice v Ústeckém kraji. Dříve ji skupina podle policie měla i ve Středočeském kraji. Všechny objekty, kde se laboratoře na výrobu pervitinu nacházely, byly kontaminovány nebezpečnými plyny, které se uvolňovaly z uskladněných chemických látek. V Praze skupina podle nich pracovala na výrobě pervitinu na půdě objektu, ve kterém byl obchod se smíšeným zbožím.

Fotogalerie
14 fotografií