Heroldovy sady v Praze 10 se budou rekonstruovat od října do srpna příštího roku. „Pro zajištění maximální kvality prací bude realizace po dobu zimních měsíců pozastavena,“ uvedl tiskový mluvčí Prahy 10 Vít Novák. Rekonstrukce se týká části parku za Vršovickým zámečkem ve směru k ulici Estonská, navazující část parku městská část opravila už v minulosti.

Opravovat se pak budou zejména stávající cesty v parku. Povrch se tu změní z asfaltu na mozaiku a mlat. Zároveň se bude také rekonstruovat celkové rozložení cest v parku.

Nové lavičky, stromy i osvětlení

Pro návštěvníky vršovického parku budou instalovány nové lavičky a odpadkové koše. Odstraní se také jednotlivé nebezpečné stromy a začne výsadba stromů nových. „Pro zajištění lepší péče o zeleň nainstalujeme závlahový systém. Z hlediska bezpečnosti lidí, kteří přijdou do parku relaxovat, postavíme nové veřejné osvětlení,“ vysvětlil tiskový mluvčí.

Jelikož přes park vede významná pěší cesta, která propojuje oblast od ulice Kodaňská do okolí ulice Moskevská, bude se Praha snažit tento průchod zajistit po většinu času stavby. „Zároveň chceme zajistit minimální dopady na okolí stavby. Přesto se za případná omezení či komplikace, které vyplynou z realizace oprav, omlouváme,“ uzavřel Vít Novák.