Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Konspirační teoretik (†39) záhadně zemřel: Matce před smrtí poslal tajemný vzkaz

Autor: lm - 
17. října 2016
19:10

Internet žije záhadným úmrtím britského ufologa a konspiračního teoretika. Max Spiers (†39) odjel přednášet do Polska, domů už se ale nevrátil. Našli ho mrtvého na sedačce ve Varšavě. Předtím stihl poslat matce záhadný vzkaz.

Max Spiers (†39) z anglického Canterbury zasvětil svůj život konspiračním teoriím a paranormálním jevům. Fanoušci ho nazývali „supervojákem“ a mezi záhadology byl legendou, díky čemuž si vysloužil pozvání, aby o svých objevech přednášel na červencové konferenci v Polsku. Jenže to se mu stalo osudným.

Záhadologa našli mrtvého ve varšavském bytě. Policie případ uzavřela jako přirozené úmrtí, ale údajně ani neprovedla pitvu. Přátelé tvrdí, že Max před smrtí „zvracel černou kapalinu“.

Muž navíc poslal své matce krátce před smrtí záhadný vzkaz. „Tvůj chlapec je v nebezpečí. Kdyby se mi cokoliv stalo, prošetři to,“ stálo ve zprávě, kterou Vanessa obdržela jen několik dní předtím.

„Myslím si, že Max se šťoural v něčem velmi temném a obávám se, že někdo ho chtěl zabít,“ uvedla Vanessa. „Max byl v dobré kondici a byl na tom zdravotně dobře, a přesto tvrdí, že prostě zničehonic zemřel na sedačce. Obdržela jsem úmrtní list od polských úřadů, kde se píše, že šlo o přirozené úmrtí, ale oni ani nevykonali pitvu, tak jak to můžou vědět?“ podivila se. Úřady matce navíc prý odmítají předat dokumentaci k případu, protože nemají Maxovo písemné svolení.

Poté co Vanessa dostala od polských úřadů tělo svého syna, zařídila provedení pitvy ve Velké Británii. Na výsledky ale stále čeká. „Zdá se, že neutrpěl žádná zjevná fyzická zranění, ale mohl být klidně otráven, výsledky toxikologie budou stěžejní,“ doplnila.

ornyl ( 17. října 2016 22:33 )

No Ty jsi zralý na Chocholuška hochu....

dingouz ( 17. října 2016 20:19 )

V Polsku se buď umodlil k smrti, nebo ufetoval k smrti. V lepším případě obojí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání