V roce 2014 uspořádala parta žen konferenci Miluj své tělo. Akce se tehdy setkala s velkým ohlasem. Po dvou letech přichází tým s menší obměnou. Akcí, která je pouze pro ženy širších rozměrů.

„Baculkám chceme ukazovat, že v žádné velikosti nemají o sebe přestat pečovat a že když v této chvíli je jejich tělo, jaké je, tak mají tu a tu možnost, jak ho obléknout,“ vysvětlovala popud vytvořit veletrh pro baculky organizátorka Eva Janků.


Ženy, které nemají běžnou konfekční velikost, mívají v běžných řetězcích problém. Na veletrhu tak bylo hned několik značek s oblečením na běžný den, spodním prádlem, ale i doplňky až do velikosti sedmdesát.

„Mám radost. Objevila jsem tady i firmu, která prodává punčocháče až do obvodu pasu 200 centimetrů,“ těšila se návštěvnice, která si v běžných obchodech silonky nevybere.

Další veletrh na jaře

Během módních přehlídek mohli lidé vidět nejen běžné denní oblečení, ale také negližé a spodní prádlo. „Chceme ukázat, že ženy s nadváhou nenosí neslušivé prádlo,“ řekla Eva Janků poté, co se před zraky diváků krásné baculky prošly.

Další veletrh se po prvním úspěšném ročníku chystá v Praze na jaře, kdy dámám představí jarní a letní kolekci.

Podívejte se, jak to na veletrhu vypadalo:

Fotogalerie
18 fotografií