Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obrovská tragédie na Českokrumlovsku: Dvě holčičky se otrávily oxidem uhelnatým kvůli odstřižené elektřině

Autor: rc, hra - 
11. října 2016
18:32

Obrovská tragédie se stala v Bujanově na Českokrumlovsku. Dvě holčičky zemřely poté, co se nadýchaly oxidu uhelnatého. V rukou zdravotníků skončili i ostatní členové rodiny. Proč však k neštěstí došlo? Rodině odstřihli elektriku, a tak si ji vyráběla pomocí elektrocentrály!

Neštěstí se stalo v Bujanově na Českokrumlovsku v jednom z rodinných domů. Početná rodina se přiotrávila oxidem uhelnatým. V nemocnici skončil malý chlapec, matka a dva muži. V péči lékařů skončil i policista, který bezvládná těla vynášel. Bohužel, dvěma holčičkám už nebylo pomoci. Dívky upadly do bezvědomí a lékaři už je nezachránili.

Když na místo přijeli záchranáři, detektory jim signalizovaly velké množství oxidu uhelnatého. „Zplodiny unikaly zřejmě z elektrocentrály. To je jedna z hlavních vyšetřovacích verzí. Přístroj jsme zajistili a čekáme na výsledky expertizy. Více kvůli úmrtí dětí nebudeme sdělovat,“ řekl policejní mluvčí Milan Bajcura deníku Aha!.

Rodina se potýkala s dluhy a neměla peněz nazbyt. „Odstřihli jim elektřinu. Tak si pomáhali spalovacím motorem a došlo k neštěstí. Nebyly s nimi žádné problémy, paní chovala psy, jednu dobu pracovala v Rakousku, domek si pomalu opravovali podle finančních možností. Je mi to líto,“ řekl jeden ze sousedů deníku Aha!.

bibijana ( 12. října 2016 10:40 )

Na jiném serveru psali, že tam měli desítky zubožených psů.Co na to říká starosta, policie, veterinární správa a další orgány? Platili poplatky za psy, když to byli neplatiči? Na obec to chce poslat hospodářskou kontrolu. Obce mají spoustu pravomocí, jak usměrnit chování občanů.Kdyby po nich vymáhali řádně zákonný poplatek za psy a pokutovali neplacení, pak by si každý asociál rozmyslel aspoň nepořizovat si zvíře, natož děcka, o které se neumí postarat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání