Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Na dva chlapce spadl v opuštěném domě strop: Jeden z nich zemřel, druhý je těžce zraněný

Autor: dce, jn - 
6. října 2016
18:07

V opuštěném domě na Hodonínsku se na dvě děti propadl betonový strop. Na místě zasahují hasiči, jedno dítě se již podařilo z trosek vytáhnout. Druhý chlapec podle všeho zemřel na místě.

Hrozná tragédie. Na dva malé školáky se v Dubňanech na Hodonínsku se ve čtvrtek večer zřítil betonový strop nedostavěných jatek.  "Jeden zahynul, druhý je těžce zraněný. Záchranáři ho přepravili do brněnské nemocnice," řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková. Chlapec, který přežil, má těžce poraněné nohy, lékaři bojují o jeho záchranu na ARO v Dětské nemocnici.

Starý betonový skelet se na klučíky zřídil krátce před 17. hodinou. Stará ruina byla dostavěná pouze do prvního patra a nikdy nesloužila svému účelu. „Skelet tvořily stropy z betonových překladů. Byla to budova určená k demolici,“ řekl Blesku policista Petr Zámečník.

Bohužel, byla zároveň oblíbeným místem dětských her kluků. Areál totiž není oplocený, je volně přístupný. Komu patří, policisté zjišťují.

Budova, stojícící asi čtvrt kilometru za městem, patřila firmě, která před deseti lety zkrachovala. Od té doby ruina chátrá. Kdo je současným majitelem, podle prvních zpráv netuší ani vedení města.

Na místě neštěstí zasahují profesionální hasiči z Hodonína, dobrovolníci Dubňan a letecká. Z Brna přijela speciální jednotka záchranářů, která má za úkol zajistit budovu, aby už nehrozilo další zřícení. Příliš pozdě, bohužel…

toriaya ( 7. října 2016 00:33 )

Tento zemřel: https://www.facebook.com/profile.php?id=100005953548017

y1xcvbnm ( 6. října 2016 18:55 )

 Dobrá ilustrační fotka, hledači kovů ???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání