Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vraha z tramvaje 17 po téměř třech letech čeká soud: Hrozí mu doživotí!

Autor: ČTK, dce - 
30. září 2016
16:00

Dva roky se skrýval a nakonec se na policii přišel přiznat sám. Vrah z tramvaje číslo 17 dal vyšetřovatelům pořádně zabrat, bez přiznání by ho patrně nikdy nevypátrali. K zavražděné Danuši totiž neměl žádné vazby. Vrah údajně navíc ani netušil, že ženu zabil. Policie nyní ukončila vyšetřování a státní zastupitelství muže obžalovalo.

Za vraždu s majetkovým motivem, nedovolené ozbrojování a neoprávněné opatření platebního prostředku mu hrozí 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest včetně doživotí.

Vražda se stala ve všední den dopoledne v únoru 2014. Čtyřiašedesátiletá žena nastoupila do tramvaje na Palackého náměstí a dojela až na konečnou v Modřanech, kde ale nevystoupila. Až při zpáteční cestě si její spolucestující všimli, že je v bezvědomí a krvácí z hlavy. Po její smrti se policisté několikrát marně obraceli na veřejnost s žádostí o jakékoliv informace. Vypátrali i možného svědka vraždy, ani to ale posun v případu nepřineslo.

Údajný pachatel se nakonec policii přihlásil sám, a to letos v květnu, tedy více než dva roky po činu. Policie poté zveřejnila, že si oběť vybral zcela náhodně a že vražda měla loupežný motiv. Mluvčí zastupitelství Štěpánka Zenklová doplnila, že muž je stále ve vazbě. Jeho kauzou se bude zabývat pražský městský soud.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání