Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Holanďan (36) zbil a zapálil přítelkyni Simonku (†25): Dostal 22 let!

Autor: lm - 
30. září 2016
21:35

Za vraždu Simonky (†25) na 22 let do vězení! Gerrit Kramer (36) před dvěma lety v Bratislavě brutálně ubil a zapálil svou mladou přítelkyni. K soudu se ani nedostavil.

K obzvláště brutální vraždě došlo před dvěma lety v listopadu v Obchodní ulici v Bratislavě. Simonka (†25) tu bydlela sotva tři týdny, když ji její přítel Gerrit Kramer osudného rána udeřil do hlavy, polil hořlavinou a zapálil.

Gerrita z vraždy usvědčovaly zejména nepřímé důkazy jako např. Simonina krev či zplodiny hoření na riflích obžalovaného. „Řetěz nepřímých důkazů, které do sebe navzájem zapadaly,“ vysvětlil TV JOJ státní zástupce Michal Šúrek. Holanďan se ale k soudu ani nedostavil a nechal se jen zastupovat advokátem. Kvůli chybě soudů se mu totiž podařilo dostat z vyšetřovací vazby.

Soudce uznal obžalovaného vinným. „Okresní soud Bratislava 1 odsoudil obžalovaného k trestu ve výměře 22 let,“ sdělil mluvčí bratislavského krajského soudu Pavol Adamčiak. Navíc Kramer musí uhradit rodině oběti odškodné ve výši 100 tisíc eur (2,7 milionu korun). Rozsudek zatím není pravomocný, lhůtu na odvolání si ponechala jako obhajoba, tak státní zástupce.

Šestatřicetiletý Gerrit Kramer pochází z přístavního, rybářského a velmi zbožného městečka Urk. Kramer je povoláním lodní kapitán a podle Interpolu se již v minulosti pohyboval vícekrát na hraně zákona za násilné činy.

Video  Soud s Holanďanem, který brutálně zavraždil Simonku (†25).  - TV JOJ
Video se připravuje ...

HahaBimbi ( 1. října 2016 00:31 )

Ty jsi zkratik opravnene.....je jedno jaka ta holka byla, smrt takovym hroznym zpusobem je priserna.....obcas si rikam, ze bylo predcasne trest smrti rusit....za tohle by mel ten chlap viset....pekne se pohoupat.

Zobrazit celou diskusi
EUR 25,26 25,38
USD 23,62 23,8
GBP 29,46 29,66
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání
Další články
Články odjinud