Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vrah ze Štýrského Hradce dostal doživotí: Zabil tři lidi a 34 jich zranil

Autor: ČTK - 
29. září 2016
22:58

K doživotnímu trestu vězení a povinné psychiatrické léčbě odsoudil dnes soud v rakouském Štýrském Hradci muže, který loni v červnu ve vysoké rychlosti najížděl s terénním autem do chodců, tři lidi zabil a 34 zranil. Sedmadvacetiletý pachatel identifikovaný v médiích jako Alen R. byl odsouzen přesto, že podle řady psychiatrů trpí schizofrenií a paranoidními halucinacemi.

Odsouzený, který je otcem dvou dětí, vyděsil obyvatele Štýrského Hradce krátce po poledni 20. června 2015, kdy se řítil ulicí Herrengasse k hlavnímu náměstí rychlostí zhruba 100 až 150 kilometrů v hodině. Některým lidem se podařilo na poslední chvíli uskočit a vyváznout s různě závažným poraněním. V jednu chvíli auto zastavilo, řidič vyskočil a nožem pobodal dva náhodné kolemjdoucí. Pak ve zběsilé jízdě pokračoval.

Obětí jeho řádění se stalo čtyřleté dítě, čtyřiadvacetiletá žena a osmadvacetiletý muž. Při procesu bylo předvoláno 130 svědků. Soud Alena R. označil za trestně odpovědného, vzhledem k jeho psychickému stavu musí ale být internován na psychiatrické klinice.

Deneček ( 30. září 2016 03:30 )

U nás by ho lékaři po krátké době pustili na svobodu,aby mohl pokračovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání