Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brněnští lékaři ji připravili o hlas: Za zničené zdraví vysoudila jen omluvu!

Žena přišla kvůli chybě lékařů o hlas.
Žena přišla kvůli chybě lékařů o hlas.  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: rys - 
29. září 2016
21:25

Jen omluvu a náhradu nákladů řízení vysoudila Jitka Lindaurová (40). Té lékaři Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně zničili život. Před devíti lety ji při zpackané operaci štítné žlázy připravili o hlas.

Přerušili ženě totiž hlasivkové nervy, paní Jitka jen tiše šeptá. Na tento problém se nabalila řada dalších, takže aby přežila, užívá denně řadu léků a neustále u sebe musí mít soupravu na případnou tracheotomii.

„Nemohu dělat nic, co normálním lidem přijde jako maličkost. Nepřečtu dětem pohádku, nemohu s nimi sportovat,“ prozradila Blesku Lindaurová. Olomoucký vrchní soud jí nepřiznal dvoumilionové odškodné, protože prý žalobu na nemocnici podala po promlčecí lhůtě. „Morální satisfakce je ale důležitější než peníze,“ uvedl předseda senátu Jan Zavrtálek.

Video  Žena přišla kvůli chybě lékařů o hlas.  - Pavel Ryšlink
Video se připravuje ...

agfor ( 30. září 2016 12:43 )

To je pro Česko typické. Doktor může třeba zabít a nic se mu nestane. Hlavně, že pořád řvou, že mají malé platy.

jaromir123 ( 30. září 2016 08:54 )

Nikam to hnát nemůže - promlčení je její chyba. Pak to je již na nemocnici, zda udělá něco z vlastní vůle.

zednik ( 30. září 2016 08:51 )

Přeji paní aby zvítězila. V době, kdy se na vyšetření u lékaře čeká i půl roku, by se měla prodloužit i tříletá promlčecí lhůta ! Tři roky jí , jako laika, tahali doktoři za nos, určitě jí tvrdili, že se to zlepší, že tohle či ono s tím nesouvisí a pak se jí soud vysmál, že podala žalobu pozdě. Z morální satisfakce si nikdo kvalitu života nezlepší. Hlas se jí nevrátí a ta kabela léků a propriet co neustále s sebou tahá taky nebude o tři kila lehčí.

horak ( 29. září 2016 23:05 )

Ten soudcé musí bét jakési choroš,nechce si to rozvrtat s vrtakámi zo špytala.Navic kdež Vas polkne Hyéna tak se neomlůva tež. Bojujte !!!

janisek ( 29. září 2016 22:52 )

 Pani Jitko, bojujte dal, i pro ostatni lidi. Tohle v tom nasem mafia-state neni ani mozne! Cloveku pokurvi zdravi a zivot a ani omluvit se nemocnice neumi?! A pak se soudite a oni se vam omluvi pod narizenim soudu? Tohle je vysmech soudu a i te nemocnice. Tady ti hajzli maji porad zelenou....vy si zaslouzite financni satisfakci a ne jen takovy vysmech. Byt vami tak tohle zenu hodne daleko! Drzte se!

Zobrazit celou diskusi