„Praha 7 předává objekt hlavnímu městu Praze. Je třeba tak učinit bez smluv a závazků, které by brzdily či jinak komplikovaly rekonstrukci. Ponechat stánek na svém místě by nebylo možné s ohledem na rozsah plánovaných stavebních prací,“ vysvětluje situaci Kamil Vavřinec Mareš, zástupce starosty Prahy 7.

Podívejte se, jak to na Šlechtovce žilo…
Autor: Šlechtovka.com
Naděje umírá poslední. O tom ví své i majitel podniku Šlechtovka, který byl ve Stromovce od roku 2011. „Město nám přislíbilo přízeň k přesunu projektu, ale stále nevíme, jak to celé dopadne,“ prozradil majitel podniku Patrik Harvalík. Ovšem i přes přízeň už se Pražané staré Šlechtovky nedočkají. Stánky už se na místě neobjeví.

Jakmile dělníci začnou s rekonstrukcí, dojde opět k zprovoznění samotné budovy a stánky by zde neměly smysl. „Počítáme, že bude vypsáno výběrové řízení, do kterého bychom se také přihlásili,“ zvažuje jednu z možností pan Harvalík.

Přesunou Šlechtovku?

Je ale možné, že Šlechtovka ve stávající podobě úplně nezanikne. Může se stát, že se přesune o několik set metrů dál. A to na Výstaviště v Holešovicích. „Je to místo v areálu na zeleni, která navazuje přímo na Stromovku,“ popisoval variantu Harvalík, která je podle něj padesát na padesát.

Možnost rozloučit se a naposledy vidět stávající místo bude v neděli 2. října mezi desátou a čtvrtou hodinou na akci Hravá Stromovka. A nebo si můžete užít poslední noční party, a to v pátek 30. září od osmé hodiny večerní. 

Podívejte se, jak to na Šlechtovce žilo:

Fotogalerie
12 fotografií