Obec Doubice na Děčínsku byla vždycky klidným místem pro relax, kde se dalo procházet v klidu po panenské přírodě Českého Švýcarska. Toto už dnes ale neplatí. Od té doby, co tam začal stavět Karel Gott svoji roubenku, je vesnice nonstop zavalená turisty.

Desítky aut a davy lidí se prostě chtějí podívat, kam legendární zpěvák bude jezdit na víkendy. "Zvědavost, byli jsme zvědaví," řekla TV Prima jedna z českých turistek. Na místo však jezdí i zahraniční fanoušci. V Německu jsou už vyvěšeny časy organizovaných zájezdů k mému domu,“ vtipkoval před časem Gott.

Návštěvníků je už tolik, že starosta obce musel změnit dopravní značení. Do části obce se dostane jen ten, kdo tam opravdu bydlí. To není to jediné, co vadí místním obyvatelům. Ti jsou na dotazy ohledně Karla Gotta už vyloženě alergičtí, a v obchodě dokonce vyvěsili ceduli s nápisem, který jasně sděluje, že obsluha neví, kde Karel Gott staví. "Na pana Gotta se nás zeptá klidně 4-5 lidí za den," uvedla žena, která bydlí v blízkosti stavby s tím, že je v obci o hodně větší ruch.

Je jasné, že až bude chalupa hotová a Karel Gott začne do Doubice jezdit, místní obyvatelé budou mít o "zábavu" postaráno.

Fotogalerie
42 fotografií