Video
Video se připravuje ...

Trailer na videohru FIFA 17. EA Sports

FIFA 17 klade velký důraz na příběhový režim Cesta. Proč asi? Tvůrci jsou si vědomi jeho důležitosti, významu i povedeného zpracování. V roli Alexe Huntera se budete snažit od dětství stát fotbalovou legendou. Budete snít, budete toužit se dostat do svého vytouženého týmu, budete usilovat o co nejlepší výsledky. A podaří se vám to. Když budete cílevědomí, stane se z vás fotbalová hvězda.
Jdi do toho, prcku!
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Režim cesta není režim do počtu, je to něco výjimečného, i když jste už starší ročníky FIFA hráli. Příběh totiž není vůbec hloupý a obsahuje cílevědomost každého mladého fotbalisty, který to někam chce dotáhnout. Jakmile se dostane do Premier League, vaše sny se stanou skutečností, budete potkávat reálné hvězdy a postupem času se začnete vyrovnávat jejich schopnostem s míčem.
V nouzi poznáš přítele.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Příběhový režim vyniká i ve volbách. Vaše rozhodnutí mohou být klidná, vyvážená, nebo impulzivní. A podle nich se bude hra vyvíjet dál. Ale ani na ostatní režimy není FIFA 17 skoupá. Nechybí tradičně populární Ultimate Team, v němž získáváte nové fotbalisty a skládáte z nich tým snů, rychlý výkop ani další nezbytné režimy. V tomto směru hra rozhodně nestrádá. A to jsme ani nevyjmenovali online módy.
Kdo s koho?
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Samotná hratelnost prošla taktéž vylepšením. Když získáte míč, vašemu fotbalistovi zůstane u nohou, pokud hru s ním zvládnete. Před protihráči ho dokážete taktéž lépe skrýt. Postup obranou je sebevědomější a máte nad ním lepší kontrolu. Penalty jsou navíc propracovanější tak o 200 %. Předstírat, střelit i rozběhnout se můžete v tolika variacích, že vám z toho půjde hlava kolem.
Byl to gól.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Není přitom třeba dodávat, že i když je umělá inteligence na vysoké úrovni, největší legraci zažijete samozřejmě s živými protihráči. A je jedno, jestli se nacházejí ve vašem obýváku, nebo přes půl kontinentu daleko a hrajete s nimi online. FIFA 17 nabízí takových možností hry více hráčů, že se vám z toho zamotá fotbalová kebule. Hra nabízí desítky lig, mezi kterými však bohužel není ta česká. Našincům bude muset stačit reprezentační tým. A i když chybí české týmy, česká lokalizace nikoliv.
Rosa jede.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Velkou změnou na první pohled je proměna grafického enginu. Poprvé použitý Frostibite známý z Need For Speed, Battlefield 4 nebo Star Wars: Battlefront vypadá nádherně. Modely fotbalistů jsou neskutečně detailní a vypadají reáně podle předloh. Stadionům byla taky věnována velká pozornost a na celou hru je radost pohledět. Tedy kromě diváků, kteří vypadají, jako by byli vyřazeni z klonové armády. Skvělou grafiku podtrhuje soundtrack skládající se z popu, rocku i elektroniky.
Fotogalerie
32 fotografií
Celkově je FIFA 17 ve virtuálním světě fotbalovou událostí roku. Je to fenomenální fotbal, který přišel s celou řadou změn a vyhrál o pět vstřelených gólů před konkurencí. Hra je povedená v každém směru, nemá větších chyb a každého hráče, který chce honit mičudu po zeleném trávníku, musí chytnout za srdce. Pokud si chcete zahrát fotbal na konzoli nebo počítači, vyberte si tento.

Hodnocení Blesk.cz: 9/10 

Plusy:
Neuvěřitelné krásná a realistická grafika
Stejně zábavné jako fotbal samotný
Vtahující příběhový režim cesta
Mraky režimů včetně online her
I samotná hratelnost byla vylepšena

 

Minusy:
Chybí česká liga
Diváci vypadají jako klonová armáda

 

Infobox
Datum vydání: 29. září 2016
Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC, PlayStation 3, Xbox 360
Cena: 1799 Kč (nové konzole)
Výrobce: EA Canada
Vydavatel: EA Sports
Distributor v ČR: Electronic Arts
Jazyk: AJ