Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

David si vygoogloval "jak někoho zabít", pak nožem na chleba napadl přítelkyni

Autor: haj - 
28. září 2016
16:26

Davidovi Russellovi z Velké Británie se v hlavě zrodil zvrácený plán. Zavraždit svoji přítelkyni. Na zločin se dobře a dlouho připravoval. Na internetu si dokonce vyhledával nejlepší způsob „jak někoho zabít, aby to prošlo“. Nakonec vše stejně nevyšlo podle plánu a muž skončil ve vězení.

Pracovník McDonaldu z Northamptonu ve Velké Británii svou zamýšlenou oběť poznal v září 2009 skrze sociální sítě. Začali si psát díky společnému zájmu – heavy metalové hudbě. Dohromady je daly zřejmě i podobné přezdívky, jelikož Russell si na internetu tehdy říkal Ollie Sykes podle frontmana kapely Bring Me The Horizon a Benedicto zase vystupovala jako Ruby Townsend, což byla v té době přítelkyně právě Ollieho Sykese.

Rozuměli si tak dobře, že se tehdy teprve devatenáctiletá slečna z Kalifornie rozhodla za svým o šest let starším milým vydat do Anglie a setkat se tváří v tvář. Těžko mohla tušit, jak špatně setkání dopadne. Zatímco si balila kufry a chystala se na cestu, její přítel si googloval fráze, z nichž člověka až mrazí: „Způsoby, jak někoho zabít holýma rukama“, „jak někoho zabít, aby mi to prošlo“, „jak někoho přivést do bezvědomí“ a „nejlepší nůž na zabití“.

Druhý den, 1. dubna 2011, Benedicto dorazila do Northamptonu a setkala se s Russellem. Ten ji uvítal s tím, že pro nic přichystal překvapení a aby šla s ním. Taxíkem spolu pár odjel do nedalekého lesíku. Tam se dívka posadila a mladík jí zavázal oči a poručil, aby zvedla hlavu a nastavila ruce. Pak vzal vroubkovaný nůž na chleba a chystal se jí s ním podříznout hrdlo.

Slečna naštěstí poznala, že něco není v pořádku. Podařilo se jí vysmeknout, a tak ji útočník jen bodl do ramena. „Proč neumřeš? Zničila jsi mi navždycky život,“ ječel Russel, zatímco ona se potácela pryč a sháněla pomoc v okolních domech. „Měla rozcuchané vlasy a v nich listy a taky něco, co jsem považoval za hlínu, ale posléze jsem pochopil, že šlo o krev,“ popisoval podle britského deníku Mirror dramatickou situaci svědek, který okamžitě přivolal policii i záchranku. „Bylo tam strašně krve, měla pěticentimetrovou ránu na krku, který byl ze ¾ otevřený,“ dodal s tím, že se pořezaná žena hlavně bála toho, že je útočník stále venku a může se vrátit.

Russella posléze zkolabovaného a pravděpodobně předávkovaného drogami u něj doma objevili ozbrojení strážníci. Podařilo se jim najít i nůž špinavý od krve, a tak muž rázem putoval do vazby a v říjnu 2011 byl odsouzen na minimálně deset let. Jenže odvolací soud posléze tento rozsudek zrušil s tím, že důkazy jsou příliš slabé. Byl zahájen nový proces, který však po jednom týdnu v úterý skončil, když porota uznala Russella vinným z pokusu o vraždu. O jeho trestu se rozhodne ale až v listopadu.

Zobrazit celou diskusi