Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Úchyl napadl školačku (6) v Třinci! Odtáhl ji a znásilnil, říká otec spolužačky oběti

Autor: shp, Karel Janeček - 
27. září 2016
16:16

Zoufalí jsou rodiče malých dětí z Třince. Při vycházce školní družiny unesl dítě v lesoparku dospělý muž. Děvče se prý pokusil i znásilnit! O prvňačku Sáru má tak strach i táta Roman Stonavský. Dcerku nespouští z očí.

Podle informací Blesku zatáhl do křoví děvčátko v lesoparku únosce v pondělí 26. září hodinu po poledni. Měl ji škrtit a pokusit se ji znásilnit. Dítě údajně našli v těžko prostupném terénu lesoparku bez jediného kousku oblečení na těle.

„Podezřelého muže jsme zatkli během několika desítek minut pátrání po pohřešované dívce (6). Vzhledem ke stadiu vyšetřování a věku dítěte nemůžeme nyní poskytnout žádné informace,“ konstatovala policistka Lenka Sikorová.

Rodiče mají strach

Přesto, že je strůjce ohavného zločinu za katrem, rodiče dětí ze základní školy v Kopernikově ulici klidní nejsou. „I když komando dobře zasáhlo a toho lumpa chytili, taková ta pachuť nezmizela,“ lomí rukama tatínek Roman Stonavský.

Dcerku Sáru doprovází doslova na každém kroku. „Tu holčičku unesl u zkratky, jak se jde od páté základní školy ke kurtům. Je tam potok a lávka. Tam prý ji unesl a znásilnil, když odběhla kousek od ostatních dětí,“ popisuje otec.

Roman Stonavský by byl rád, kdyby alespoň v okolí školy posílili kamerový systém. „Bojíme se o holku, to víte! Kdo ví, kdy se najde další takový blázen, co si počíhá na další dítě,“ pokyvuje. Škola se odmítla k případu jakkoliv vyjadřovat.

Dětem se ale dostalo ponaučení, jak se mají chovat v případě, že je osloví neznámý člověk. „Říkali, že si máme vždycky dávat pozor na cizí lidi. Víme, že se ztratila ta holčička v lesoparku a že máme být opatrní, aby se nám to též nestalo,“ říká malá Sára.

Prokletý lesopark

Pojď, ukážu ti zajímavé zvířátko!“ lákal na začátku srpna do stejného lesoparku nezletilého chlapce cizí muž. Hoch z počátku s nabídkou souhlasil, poté ale naštěstí utekl. Policisté sdělili, že šlo o štíhlého pána mezi 40 a 50 lety s kratšími vlasy a tmavou bradkou, který byl vysoký od 180 a 185 centimetrů. Souvislost mezi oběma případy nepotvrdili ani nevyvrátili.

pjotri ( 28. září 2016 20:13 )

Jednou ctu, ze se ji POKUSIL znasilnit, o dva radky pozdeji, ze ji ZNASILNIL... Takze vypovidaci hodnota clanku je NULOVA a kazdej si to muze vysvetlit po svym.. Mezi pokusem a znasilnenim je diametralni rozdil - v prvnim pripade tam byl, ve druhym nebyl. Asi takovej rozdil, jako kdyz nekdo ma / nema zuby. S takovymi obojetnymi clanky jdete do pr...e

Hops_alive ( 27. září 2016 23:45 )

Pravda vítězí, ale dá to fušku. Jan Masaryk.

bum-bala-bac ( 27. září 2016 23:42 )

No vidíš -jde to, zapamatoval sis.

bum-bala-bac ( 27. září 2016 23:40 )

Mazej magore a rozhodni se jestli jseš baba nebo chlap, když se nekontroluješ píšeš jako chlap a jinak jako baba.

Hops_alive ( 27. září 2016 23:33 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání