Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Únos týdenního miminka: Otce dopadli 200 km od domova v baru, dítě je v pořádku

Otce Tomáše Š. dopadla policie v Havířově.
Otce Tomáše Š. dopadla policie v Havířově.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ljš, jn - 
26. září 2016
11:32

Pohádal se s manželkou a vyřešil to únosem jejich společného syna! Malému Danečkovi Š. je přitom teprve devět dní. Otce z Blanska se naštěstí podařilo dopadnout už za pár hodin. S dítětem dojel až do Havířova, kde ho našli v baru.

Muž odvezl podle policie synka poté, kdy se se svou přítelkyní (30) pár dní hádal. Spory vyvrcholily v pondělí nad ránem. „Muž po roztržce vzal dítě a odjel s ním ze společného bytu v Blansku,“ řekl Blesku policista Bohumil Malášek.

Kolem 9.00 byl otec s miminkem viděn na benzince na Vyškovsku, kde dítě přebalil. Změnil přitom vůz. Z domu vyrazil Škodou Felicia a pohyboval se v BMW 530 D šedé barvy. Danečka převážel v šedé autosedačce pro nejmenší, takzvaném vajíčku.

Po osmi hodinách přišla naštěstí dobrá zpráva. „Dítě s otcem byli zadrženi v 10.59 v Havířově, řekl Blesku policejní mluvčí Bohumil Malášek. Díky médiím a lidem se k policii dostala informace, že se takové auto pohybuje v klímkovickém tunelu. Policie proto neváhala ani vteřinu a zasáhla. Policista Pavel Šváb Blesku řekl, že otce s kojencem policisté zadrželi v jednom z havířovských barů.

Video  Policejní mluvčí Bohumil Malášek popisuje, jak bylo dítě nalezeno  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

„Dítě je relativně v pořádku, předali jsme je zdravotníkům. Otce jsme odvezli k výslechu na policii,“ řekl Malášek s tím, že motiv jeho chování je předmětem vyšetřování. V době, kdy byl otec dopaden, prý dítě spalo v autosedačce.

Policisté následně začali organizovat urychlený převoz matky k dítěti. „To je pro nás prioritou. Zřejmě odvezeme mámu za synkem do nemocnice,“ naznačil Malášek. Matka do té doby trávila čas na služebně blanenské policie, kde všichni s napětím očekávali, jak se pátrání vyvine.

ellenic ( 26. září 2016 16:25 )

janapi Souhlasím s Tebou, některým pisatelům by bylo potřeba minimálně aspoň výchovně zakroutit krkem, aby si pamatovali, co je to slušnost .

janapi ( 26. září 2016 13:11 )

Matka mimča je v šestinedělí - pokud by jí za toto hráblo a "tatínkovi" hodila na hlavu cihlu...tak jí soud osvobodí! Jest-li volala polici ihned - udělala to nejlepší-co mohla...ale že v noci-kdy je minimální provoz policie nebyla schopna auto pořádně vysledovat - je otázka druhá...ještě že ti všímavý občané jsou ......

janapi ( 26. září 2016 13:05 )

Ty jsi takový debil....škoda že Tvá matka Ti hned po narození nezakroutila krkem!

wanaxa ( 26. září 2016 12:47 )

Cože lepit? Máš to v hlavě v pořádku? Leda tak soudní zákaz přiblížení toho magora. Unest a ohrozit devítidenní dítě? Fuj to je odpornej hajzl!!!nařvanej, je mi z něj na zvracení

yasmine ( 26. září 2016 12:44 )

 Bylo to rychlé. ..asi nic nemohla.Ženská v sestinedeli proti chlapovi. Policii volala hned

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání