Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Seniorku uškrtil šálou kvůli rozchodu s její dcerou: Odsedí si 14 let

Autor: ČTK ljš - 
26. září 2016
10:24

Za lednovou vraždu seniorky v Pršticích na Brněnsku si dvaapadesátiletý Roman Šváb definitivně odpyká 14 let. Rozhodl o tom olomoucký vrchní soud. Potvrdil tak rozsudek brněnského krajského soudu, proti kterému se muž odvolal. Šváb žádal nižší trest, podle odvolacího soudu je však přiměřený. Pětasedmdesátiletou ženu uškrtil šálou, poté ji okradl. Kromě vraždy si tak trest odsedí také za krádež.

Tragédie se odehrála 27. ledna v rodinném domě v Pršticích. Po předchozí slovní rozepři s matkou své bývalé přítelkyně vytáhl muž v kuchyni ženě z kapsy pletenou šálu, omotal ji seniorce kolem krku a škrtil ji tak dlouho, dokud nezemřela. Podle soudu byl útok zákeřný, muž využil její bezbrannosti, žena neměla šanci se proti útoku bránit. Šváb poté ženě ukradl náušnice a řetízek a prodal je v zastavárně.

Soud přitom poukázal na to, že muž se do domu dostal bez problémů, žena jej znala a pustila dovnitř. Motiv jeho činu byl podle soudu banální a malicherný, důvodem bylo to, že se údajně negativně vyjádřila o své dceři, bývalé Švábově partnerce. Rozchod s ní Šváb těžce nesl. Frustraci ze vztahu si tak podle rozsudku hojil na její matce.

Šváb byl v minulosti již osmnáctkrát trestaný, převážně za krádeže. K vraždě se přiznal. Původně mu hrozilo až 18 let vězení.

ellenic ( 26. září 2016 16:33 )

Do.bytek jeden, to je jasné, že 14 let je málo i 20 let je málo za vraždu . Osmnáctkrát trestaný, to je tedy profil . Zaměstnává soudy po mnoho let, krade a ještě vraždí .

ejvm1712 ( 26. září 2016 11:42 )

V Americe,kterou se snaží pár blbů u nás napodobovat by dostal 50 let. Mě se zdá těch 14 málo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání