Záchranáři muže na místě oživovali, zhruba v 15:20 ho sanitka odvezla do nemocnice. Utrpěl velmi vážná poranění hlavy. Prognóza byla nejistá podle lékařů nejistá a nakonec se potvrdilo to nejhorší, operaci muž nepřežil. 

Jak k nehodě přesně došlo, není zatím úplně jasné. Řidička bílého Mercedesu odmítá, že by na neštěstí měla nějaký podíl. Z parkoviště zřejmě vyjížděla a když už několik sekund stála na vozovce, motorkář do ní podle kolemjdoucích narazil.

Náraz muže vymrštil a zaklínil pod poblíž stojící škodovku. Odtamtud ho museli vyprošťovat profesionálové, ani to mu nakonec ale život nezachránilo.

Nehoda u ulice Svornosti
Autor: Tadeáš Provazník

Řídila manželka velvyslance

„Muž svým zraněním podlehl v nemocnici, příčiny nehody jsou stále v řešení. Policie žádá případné svědky nehody, aby se přihlásili na číslo 158,“ řekl pro Blesk.cz mluvčí policie Jan Daněk. 

„O nehodě v tuto chvíli víme, náš diplomatický protokol se o nehodu zajímá a snaží se získat podrobnější informace od policie,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Michaela Lagronová. 

Podle informací z místa činu šlo o manželku tureckého velvyslance, v době nehody byla v autě s malým dítětem ve věku 3-5 let.

Fotogalerie
19 fotografií