Členové královské rodiny dorazili na místo zhruba ve čtyři hodiny odpoledne místního času. Na letišti už na ně čekal premiér Justin Trudeau (44) s manželkou Sophií (41). Zatímco princ George (3) vystupoval z letadla po svých, i když ho raději tatínek William držel za ruku, aby z vysokých schodů nespadl, jeho šestnáctiměsíční sestřička Charlotte se spokojeně nesla v maminčině náručí.

„Všichni byli hlavně zvědaví na Charlotte, protože se zatím na veřejnosti objevila jen dvakrát od svého narození. V kočárku při jejím křtu a na balkoně letos na Trooping The Colour (oficiální oslavy narozenin britské královny, pozn. red.),“ vysvětlovala Daily Mailu osoba zasvěcená do detailů návštěvy. Pozornějším neuniklo ani její lehce poškrábané kolínko. Asi si ho někdy dříve natloukla při hraní. Tehdy to možná obrečela, teď ale neuronila ani slzičku.

Zvědavě si všechno prohlížela a zdálo se, že první cesta do cizí země ani zájem fotografů ji nemohou vyvést z míry. Zato princ George nebyl zrovna v nejlepším rozmaru. Chvílemi se mračil, nechtělo se mu mávat a ani plácnutí s premiérem ho zrovna nenadchlo. Asi se zrovna cestou špatně prospal. Podle Kate se ale prý původně na cestu moc těšil. „Děti byly opravdu nadšené z toho, že budou spát v letadle,“ nechala se slyšet vévodkyně z Cambridge.

Fotogalerie: Princ George slaví třetí narozeniny: Jak…
52 fotografií

Královská rodinka zůstane v Kanadě po dobu 8 dní a má na programu asi 30 akcí. „Chci vám poděkovat, že jste naši část světa seznámili i s princem Georgem a princeznou Charlotte. Ačkoliv mi dovolte, abych vás z vlastní zkušenosti varoval. Pokud jsou jenom trochu jako naše děti, tak se jim po návštěvě našeho krásného západního pobřeží nebude chtít ani domů,“ žertoval kanadský premiér. 

 

Fotogalerie
38 fotografií