Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mimozemšťané budou kolonizovat Zemi, varuje Hawking. „Skončíme jako indiáni“

Autor: tmp - 
24. září 2016
10:15

Setkání s mimozemskou civilizací by mohlo mít fatální důsledky pro lidstvo. V novém dokumentu to naznačil uznávaný vědec Stephen Hawking. Podle něj by návštěva mimozemšťanů mohla skončit podobně jako setkání Evropanů s původními obyvateli Ameriky, kolonizací. Informoval britský deník Daily Mail.

Jestliže existují ve vesmíru i jiné inteligentní formy života, Stephen Hawking si myslí, že bychom hráli velmi nebezpečnou hru, pakliže se je pokusíme kontaktovat. Fyzik věří, že pokud by mimozemšťané objevili Zemi, je pravděpodobné, že by ji chtěli kolonizovat.

„Pokud nás mimozemšťané navštíví, výsledek by mohl být stejný, jako když se Kolumbus vylodil na americký kontinent, což pro domorodce nedopadlo moc dobře,“ připomněl Hawking. Ten se v novém dokumentu věnuje 16 světelných let vzdálené planetě Gliese 832c, o které se uvažuje jako o potenciálně obyvatelném místě.

„Čím jsem starší, tím více jsem přesvědčený o tom, že ve vesmíru nejsme sami,“ přiznal v dokumentu Hawking. „Jednou možná zachytíme signál z planety, jako je Gliese 832c, ale měli bychom si pořádně rozmyslet, jestli chceme odpovědět,“ varoval vědec.

Gliese 832c je pětkrát těžší než Země. Vegetace by mohla být fialová a černá. Gliese 832c je pětkrát těžší než Země. Vegetace by mohla být fialová a černá. | University of Puerto Rico

S Hawkingem ale nesouhlasí spoluzakladatelka institutu SETI, který se zabývá hledáním mimozemského života, Jill Tarter. Podle ní by mimozemšťané schopní cestovat přes celý vesmír byli dost sofistikovaní na to, aby byli přátelští a mírumilovní. „Představa civilizace, které se podařilo přežít mnohem déle než nám, a skutečnost, že její technologie zůstává agresivní, mi nedává smysl,“ řekla.

Na planetě Gliese 832c trvá jeden rok 36 dní. Podle vědců tam panují průměrné teploty podobné těm, jaké jsou na Zemi. Planeta je asi pětkrát těžší než Země. Kvůli specifickému záření by mohla mít tamní vegetace černou a fialovou barvu.



Miloslav123 ( 24. září 2016 17:24 )

Včera skončilo ekumenické shromáždění mezi třemi monoteistickými náboženstvími. Očekává se, že papež František odhalí pravdu o mimozemšťanech. Tato historická událost probíhala 4. – 23. září v Jeruzalémě a podle lidí zevnitř katolické církve budou tato papežova odhalení znamenat počátek jediného světového náboženství. V té souvislosti doporučuji seznámit se s článkem: JEDNOTNÝ VÝKLAD VĚDECKÉHO A NÁBOŽENSKÉHO VNÍMÁNÍ SVĚTA: http://miloslav7.blogspot.cz/2015/12/jednotny-vyklad-vedeckeho-nabozenskeho.html

mandat ( 24. září 2016 17:10 )

Zatim nas okupuji Afroarabove, Arabove,Africani,Afganci , Iranci a Pakistanci a to velice uspesne.Neandrtalci nam diktuji islam,dostanem se o 1 400 let zpet,kdyz prezijeme.

maxovskej ( 24. září 2016 15:41 )

Mimozemšťané nás jednou skutečně můžou kolonizovat, ale přectavuji si to spíše ve formě bakterií a nebo virů které se sem mohou zavléci z jiných planet a můžou pro nás být smrtící...

hanka666 ( 24. září 2016 15:33 )

Když tady vidí ten bordel tak se tu určitě nechystají.

prezny ( 24. září 2016 14:47 )

Vědět kam tak jim běžím z našeho českého bordelu v ústrety. Politika má moc volnosti, politici s lidem nestydatě nakládají jako s podřadným majetkem. Jejich práce vyrobit z každého jednoho 50 stránkového Zákona, dnes čítající nedokonalých 500 stran !!! je obdivuhodná.

Zobrazit celou diskusi