Pachatel, který na internetu vystupuje pod přezdívkami „mas“ či „Crafty Cockney“ (crafty znamená lstivý a cockney je londýnský dialekt), v pátek kontaktoval několik mediálních organizací s tím, že obdržel asi 3 000 soukromých fotek Pippy z jejího účtu Apple iCloud a hodlá je poskytnout za částku „nejméně 50 000 liber“ (v přepočtu 1,5 milionu korun). Peníze navíc požadoval do 48 hodin.

S novináři hacker komunikoval prostřednictvím služeb Whatsapp a Jabber a nechal se slyšet, že si snímky nechce dlouho nechávat pro sebe a hodlá je prodat co nejrychleji britskému či americkému časopisu. Preferoval by prý spíše první možnost, která by prý zajistila „vkusnější“ zveřejnění. Pokud by mu ale prý zaplatila sama Middleton, všechny soukromé fotografie by jí prý vrátil. „Jde mi o nejvyšší nabídku,“ přiznal.

Britská média rovněž zveřejnila i námět některých zcizených snímků. Nemělo by se prý jednat o žádné akty majitelky nejslavnějšího zadečku či nějak jinak neslušné fotky, ale třeba o obyčejné momenty z různých oslav a akcí. Nechyběli na nich ovšem ani členové královské rodiny, zejména pak vévodkyně Kate (34), její muž William (34) a jejich královská dítka – princátko George (3) a princeznička Charlotte (1).

Fotogalerie: Princ George slaví třetí narozeniny: Jak…
52 fotografií

Podle deníku Sun šlo také o trochu odhalené obrázky snoubence Pippy Jamese Matthewse (41). Na některých fotkách si pak nastávající nevěsta zase zkouší svatební šaty a jinde je zase v kostele. Zdá se, že přípravy na veselku už jsou tak v plném proudu. Dvojice se přitom zasnoubila letos v červnu zhruba po roce chození.

Krádež osobních dat a fotografií už potkala celou řádku celebrit, například hvězdu filmů Hunger Games Jennifer Lawrence (26) či modelku Kate Upton (24).

Fotogalerie
38 fotografií